ΚαστοριάΝεστόριο

Επίσκεψη Νίκου Βανόπουλου στον αντιπεριφερειάρχη για θέματα του Δήμου Νεστορίου

Συναντήθηκα σήμερα 9 Αυγούστου 2024 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου για θέματα που αφορούν τον Δήμο Νεστορίου.

Αφού τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που επικρατούν στον Δήμο Νεστορίου, συζητήσαμε για την πορεία ένταξης των έργων του φράγματος Νεστορίου και Διποταμίας.

Έθεσα την επιτάχυνση των έργων, τα οποία θα ωφελήσουν τον Δήμο όχι μόνο για την άρδευση αλλά και για την ύδρευση των γύρω περιοχών λόγω της κλιματικής αλλαγής που άρχισε να επικρατεί στη χώρα μας. Το φράγμα Νεστορίου αφορά όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το φράγμα Διποταμίας, τον πρώην Δήμο Ακριτών, που άρχισαν και εκεί να εμφανίζονται προβλήματα λειψυδρίας.

Επίσης αναφέρθηκα και στα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας των παράλληλων έργων αναδασμών (Κομνηνάδων και Αγίας Άννας), καθώς και στην ολοκλήρωση με ασφαλτόστρωση του δρόμου Διποταμίας – Καλήβρύσης.

Ο κος Δημήτριος Σαββόπουλος, επισήμανε τη σπουδαιότητα των έργων αυτών και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησης τους.

Πρότεινα για όλα αυτά να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς των έργων αυτών, για το φράγμα του Δήμου Νεστορίου, στην έδρα του Δήμου στο Νεστόριο, για το φράγμα της Διποταμίας, στην έδρα του πρώην Δήμου Ακριτών, στη Διποταμία.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή» για τον Δήμο Νεστορίου

Νικόλαος Βανόπουλος

Back to top button