ΚαστοριάΝεστόριο

Σε φάση ολοκλήρωσης τα έργα στην Κοτύλη προϋπολογισμού 1.400.000€ (φωτογραφίες)

Στην τελευταία φάση πριν την ολοκλήρωσή τους βρίσκονται 2 μεγάλα και σημαντικά έργα στην Κοτύλη, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αναβαθμίζουν αρχιτεκτονικά τον οικισμό, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το 1.400.000€.
Πρόκειται:
1. Για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και την τοποθέτηση υδρομέτρων σε όλα τα σπίτια, με προϋπολογισμό πάνω από 700.000€, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» που θα βελτιώσει την υδροδότηση του οικισμού, αφού το υφιστάμενο δίκτυο είναι παλαιό, αχαρτογράφητο, με συχνές βλάβες και ανεξέλεγκτες διαρροές, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του δικτύου, που σήμερα είναι τρομακτικό (κόστος ρεύματος, συντήρηση αντλιοστασίων, δικτύου κοκ.).
2. Την ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας όλου του οικισμού, με προϋπολογισμό 600.000€ ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ. Ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Κοτύλης, θα ανταποκριθεί σε μια αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα, θα ικανοποιήσει ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων και θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση των μεγάλων παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής στον συγκεκριμένο οικισμό (έχουν προηγηθεί μια σειρά έργων από διάφορα προγράμματα όπως η ανάπλαση του οικισμού, η αντιπλημμυρική προστασία, η συντήρηση του παλαιού σχολείου, καφενείου, κοινοτικού καταστήματος, ο φωτισμός του οικισμού κοκ.).
Τέλος στο πλαίσιο του ίδιου έργου του δήμου μέσα από το οποίο αντικαθίσταται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, πρόκειται να συντηρηθούν, υδραυλικά και οικοδομικά οι δεξαμενές ύδρευσης του οικισμού.

 

 

Back to top button