ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Θερμή υποδοχή στη Θεσσαλονίκη για τη Χριστίνα Μπούρμπου (βίντεο)

Η 24χρονη κωπηλάτησα από την Καλαμαριά, μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου, κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό της Δικώπου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων, των γονιών της, της αθλητικής οικογένειάς της, των φίλων της, ‘έπεσε’ στη Θεσσαλονίκη, η Χριστίνα Μπούρμπου.

Η 24χρονη κωπηλάτησα από την Καλαμαριά, η οποία- μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου- κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό της Δικώπου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, προσγειώθηκε, μετά από μικρή καθυστέρηση στην άφιξή της πτήσης της, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Με την εμφάνισή της στην αίθουσα αφίξεων, εισέπραξε θερμή υποδοχή, από τους ανθρώπους της, παράγοντες της κωπηλασίας, αλλά και του Δήμου Καλαμαριάς, με την ίδια να μην κρύβει τη χαρά της για αυτό.

«Στην αρχή ένιωθα στενοχώρια, τώρα, με το χρόνο να έχει περάσει, άλλαξε το συναίσθημά μου για την κατάκτηση της 6ης θέσης στον τελικό. Είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που φέραμε. Μπορέσαμε να ανεβάσουμε τη χώρα μας ψηλά, όχι στο βάθρο, αλλά αυτό είναι το τώρα. Προσπάθησα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, δε μας βγήκε τότε, ούτε τώρα, θεωρώ, όμως, πως στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πάρω μέρος θα γίνει και αυτό, θα έρθει το μετάλλιο», ήταν τα πρώτα λόγια της σε εκπροσώπους του Τύπου.

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Ήταν τεράστια η επιτυχία μας, με την Ευαγγελία είμαστε ένα χρόνο πλήρωμα. Χρειαζόμασταν, θεωρώ, λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά όλα θα γίνουν. Είναι νωρίς να πω οτιδήποτε άλλο, για την ώρα χρειάζομαι χρόνο να καταλάβω τι έγινε, γιατί η επιτυχία είναι τεράστια. Στην πορεία, θα δω σιγά σιγά τους επόμενους στόχους και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμά μου άμεσα έχει ξεκούραση».

Κατέληξε η Χριστίνα Μπούρμπου επισημαίνοντας: «Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση στον τελικό μας, αλλά και στον ημιτελικό, ήταν που άκουγα πολλούς Έλληνες να μας φωνάζουν να μας λένε «Πάμε, και άλλο». Αυτό δεν το είχαμε στο Τόκιο. Την ώρα που τραβούσα, ένιωθα το στομάχι μου να σφίγγει. Ένιωθα τέτοια χαρά που άκουγα δικούς μας ανθρώπους να μας στηρίζουν. Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο έκαναν και άλλοι Έλληνες βλέποντάς μας από την τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό».

Ο Κωνσταντίνος Μπούρμπος, πατέρας της Χριστίνας, κωπηλάτης και ο ίδιος, στέκοντας δίπλα της, δήλωσε: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά. Στην ουσία, είναι η τρίτη της ολυμπιάδα της Χριστίνας. Το 2018, στην Ολυμπιάδα Νέων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Μετά ήταν το Τόκιο και τώρα το Παρίσι. Είναι μεγάλη επιτυχία που συμμετείχε στον τελικό και στο Τόκιο και στο Παρίσι. Χαίρομαι που με ξεπέρασε, κάνει τη χώρα μας περήφανη κάθε φορά. Τα παιδιά κάνουν σκληρή δουλειά και αυτό που πρέπει να πράττουμε συνέχεια είναι να τα στηρίζουμε. Η υποστήριξή μας είναι η μεγαλύτερή τους επιβράβευση».

ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ







Back to top button