Κοζάνη

Τσοτύλι: Πολυθεματικό Εικαστικό Φεστιβάλ Βοΐου

Το 1ο Πολυθεματικό Εικαστικό Φεστιβάλ Βοΐου διοργανώνεται στο Τσοτύλι Κοζάνης από τη Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα (Μ. Φ. Α.), με τη συμμετοχή καταξιωμένων εικαστικών, οι οποίοι σε Εικαστικό Εργαστήρι θα μυήσουν νέους στη διαδικασία της τέχνης.



Στόχος των διοργανωτών του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πλούσιας εικαστικής παράδοσης αιώνων του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Μακεδονίας και φιλοδοξία τους, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας, είναι το Τσοτύλι να γίνει περιοχή -μια πολιτισμική φρυκτωρία- στην οποία καλλιτέχνες θα καταλύουν, για να φιλοτεχνήσουν τα έργα τους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νικόλαος Βαλκάνος, πρόεδρος Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας.

Στο Εικαστικό Φεστιβάλ Βοΐου συμμετέχουν οι: Βαρβάρα Γιαννούλη, Χριστόδουλος Γιτσούλης, Γιώργος Εκουτσόγλου, Λεωνίδας Ευθυμιάδης, Κώστας Ντιός, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αργύρης Παφίλης, Αντώνης Σίμος, Ηλίας Τολιάδης.

Το Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιείται στις 4-11 Αυγούστου 2024 και τα έργα που θα παραχθούν θα εκτεθούν σε αίθουσα Πινακοθήκης στο παλαιό κτήριο του Γυμνασίου – Οικοτροφείου Τσοτυλίου, στις 11 – 31 Αυγούστου 2024. Ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του κοινού στο Εργαστήρι δηλώνει ο ζωγράφος Ηλίας Τολιάδης. Η δράση του Εικαστικού Εργαστηρίου στο Τσοτύλι πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Βοΐου και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσοτυλίου, του Συλλόγου Γυναικών, του Ποντιακού Συλλόγου, του Γυμνασίου-Λυκείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Τσοτυλίου.

Ρεπορτάζ Δ. Αμαραντίδου

ertnews.gr

Back to top button