ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Υπέροχη βραδιά με τον Βασίλη Πρατσινάκη στο Επταχώρι (φωτογραφίες – βίντεο)

Με φεγγαράκι πέντε ημερών, δίπλα στο γεφύρι Παπαλίας, υπέροχη βραδιά μας χάρισε ο Βασίλης Πρατσινάκης με τους μουσικούς του. Τραγουδήσαμε μαζί του, αλλά και χορέψαμε!
Δείτε και το έξυπνο τελείωμα της βραδιάς, τελευταίο αποχαιρετιστήριο βιντεάκι μου! Ως και τα “Σμυρναίικα τραγούδια” σε στίχους τού αξέχαστου Ηλία Κατσούλη τραγούδησε (μου έκανε το χατίρι, που του το ζήτησα!
Απολαύστε στο δεύτερο βίντεο συνομιλία μπουζούκι-κιθάρα!
“Επταχώρι δίπλα απ’ τον Πεντάλοφο Βοΐου μια ομορφιά” έγραψε ο Βασίλης Πρατσινάκης!
“Μαγικό μέρος” είπε κι η γλυκιά Μαριλού Φυντανίδου που ήταν μαζί τους (και πολύ αγαπηθήκαμε), γεια σου Μαριλού μου, καλά μας ανταμώματα!
Υποσχέθηκαν να μας ξανάρθουν φιλικά, “με τις μηχανές μας”, είπαν Βασίλης και Αντώνης. Πρέπει οπωσδήποτε, να σας δείξουμε και να γνωρίσετε καλύτερα το ιστορικό Επταχώρι!
Μόλις κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, “μα τι χωριό εί⁶ν’ αυτό; τι υπέροχη διαδρομή (νομίζω ο κιθαρίστας  Αντώνης Κουμαντράκης το τόνισε ιδιαίτερα αυτό “από Πεντάλοφο ήρθαμε” είπε ο Βασίλης, εκεί υπηρετούσε ο πατέρας μου ως αστυνομικός, εκεί γεννήθηκε ο μεγάλος μας αδερφός, πέντε αδέρφια είμαστε” (γύρω στο 1960 πρέπει να είπε, από τη χαρά μου δεν το συγκράτησα καλά Και εννοείται πως τους περίμενα με καρυδάτο, “μα τι νόστιμο γλυκό που δεν είναι πολύ γλυκό”, είπαν, δηλαδή ό,τι λένε όσοι το γεύονται!
Ευχαριστούμε για την επιλογή τον καλλιτεχνικό διευθυντή φεστιβάλ Γράμμου Δήμου Νεστορίου, φιλόλογο-μουσικό Αλέξη Γούδα.
Ιωάννα Λουλάκη



 

Back to top button