Καστοριά

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς για τη διακοπή του προγράμματος 55 ετών και άνω

Σε διακοπή του προγράμματος 55 ετών και άνω προχώρησε η ΔΥΠΑ για ανέργους  που ανήκουν σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες, καθώς η εύρεση εργασία είναι δυσκολότερη λόγω ηλικίας. Το συγκεκριμένο  πρόγραμμα εξυπηρετούσε ταυτόχρονα την ανάγκη συμπλήρωσης απαραίτητων ετών εργασίας για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος καθώς  και την κάλυψη κενών σε Δημόσιους φορείς λόγω ελλείψεων προσωπικού.
Αναρωτιόμαστε και ιδιαίτερα οι άνεργοι-ωφελούμενοι , ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Μπορεί κάποιος να δώσει μία πειστική απάντηση;
Ως Εργατικό Κέντρο τονίζουμε  την αναγκαιότητα  της συνέχισης αυτού του προγράμματος καθώς και άλλων προγραμμάτων που αφορούν την επιμόρφωση των εργαζομένων και άνεργων.
Καλούμε την ΔΥΠΑ για τη συνέχιση και μονιμοποίηση του Προγράμματος 55 – 67 ως ένα σταθερό πρόγραμμα απασχόλησης και κοινωνικού χαρακτήρα.
Επίσης καλούμε όλους τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, να προσθέσουν τη φωνή τους στο αίτημα του Εργατικού Κέντρου για δημιουργία ενός νέου αντίστοιχου προγράμματος για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, για εύρεση εργαζομένων, επιμόρφωση και διατήρηση επισφαλών θέσεων.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                 ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Back to top button