Καστοριά

Καστοριά: Το έργο της Δημοτικής Ιματιοθήκης

Καθημερινά λειτουργεί στην Καστοριά η Δημοτική Ιματιοθήκη, όπου οι πολίτες μπορούν να δωρίζουν ρούχα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζονται, τα οποία θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν.



Η Δημοτική Ιματιοθήκη λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς και δέχεται δωρεές αποκλειστικά στη διεύθυνση Παλαιολόγου 1, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. (τηλέφωνο επικοινωνίας 2467028967).

Παλιά και κατεστραμμένα ρούχα, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς μωβ κάδους, που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του Δήμου Καστοριάς.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη Καστοριάς λειτουργεί από το 2017 με στόχο να βοηθήσει τις ευαίσθητες ομάδες των δημοτών, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Βικτώρια Καρκαρέτσου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς.

Στην αρχή ο κόσμος ερχόταν εδώ κυρίως για να προσφέρει αντικείμενα αλλά στη συνέχεια οι πολίτες άρχισαν να ψωνίζουν και από τα είδη που διαθέτουμε, πρόσθεσε η Γρηγορία Ψωμαδάκη, υπεύθυνη της Δημοτικής Ιματιοθήκης.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμος Καστοριάς καλεί τους πολίτες να προσφέρουν τσάντες και σχολικά είδη στη Δημοτική Ιματιοθήκη.

Ρεπορτάζ Μ. Κωνσταντινίδης/ertnews.gr

Back to top button