ΑγροτικάΚαστοριά

Συσκέψεις στα Κορέστεια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας (φωτο) 

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς, αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Λίτσκα, τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα Σωκράτη Πέλκα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σαλβαρίνα, μετέβη στη Δημοτική Ενότητα Κορεστείων,  λόγω της έντονης λειψυδρίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ειδικότερα, την Τρίτη 13 Αυγούστου, το κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στη Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου, με θέμα τους παράγοντες που οδήγησαν σε λειψυδρία την περιοχή και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 14 Αυγούστου, το κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς συμμετείχε στη σύσκεψη που προκάλεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στη Δημοτική Κοινότητα Χαλάρας. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου,  συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της έλλειψης νερού στην περιοχή και διατυπώθηκαν προτάσεις τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της λειψυδρίας. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση από τους φορείς και για άλλα θέματα που αφορούν τον Πρωτογενή Τομέα.

Back to top button