Καστοριά

Φωτίστε το αρχοντικό του Τσιατσιαπά, είναι στολίδι!

Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας στο αρχοντικό Τσιατσιαπά,. Ήταν βέβαια μία υπέροχη εκδήλωση αλλά σήμερα θα εστιάσουμε σε κάτι άλλο στην ομορφιά του φωτισμένου κτιρίου.
Συζητώντας με τον αγαπητό φίλο γείτονα Γιώργο συμφωνήσαμε ότι αυτή η ομορφιά θα μπορούσε να είναι¨και για άλλες ημέρες , σε ώρες αιχμής. Ειδικά κάποια τριήμερα , κάποιες μέρες που έχουμε πολλούς επισκέπτες να παραμένει φωτιζόμενο το κτίριο μέχρι τα μεσάνυχτα.
Είναι ένα στολίδι, αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της αρχιτεκτονικής της πόλης μας και πρέπει να τυγχάνει της ανάλογης προβολής. Βέβαια τεχνικά δεν γνωρίζω πώς μπορεί να γίνει αυτό αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποια λύση. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται συνεχώς, όλο το βράδυ όπως κατά καιρούς παρατηρούμε κάποιους ξεχασμένους προβολείς.Με ένα χρονοδιακόπτη μπορεί να φωταγωγηθεί για κάποιες ώρες.
Όπως επίσης και του διπλανό κτίριο το αρχοντικό του Τζωτζα. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένα κτίρια θα μπορούσαν κάλλιστα να φωτιστούν με ένα κατάλληλο τρόπο για να ομορφύνουν επί πλέον την πόλη μας.
Η βόρεια παραλία δεν έχει την ανάλογη προβολή σε σχέση με το Ντολτσό. Αυτό λοιπόν θα έδινε μία ισορροπία μεταξύ βόρειας και νότιας παραλίας. Οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας κάνουν τον γύρο της λίμνης που τώρα έγινε πραγματικά ευχάριστος, λειτουργικός, καθαρός ,σύγχρονος, οπότε τελειώνοντας ο γύρος της λίμνης θα αντικρίζουν οι επισκέπτες τα φωτισμένα αρχοντικά.!
Χαίρομαι που ακούω προσπάθειες να αναβαθμιστεί η Μητροπόλεως με καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Όπου και ό,τι και γίνεται και μπορεί ο δήμος να συμπαρασταθεί να βοηθήσει, να το κάνει. Έχει όμως και καθήκον να παρεμβαίνει όπου κάποιες κατασκευές είναι πέρα από κάθε αποδεκτή αισθητική. “Ο νοών νοείτω για τι το γράφω.
Βασίλης Κωνσταντίνου

Back to top button