ΚαστοριάΚοζάνητελευταίες ειδήσεις

Πυρκαγιά στην Κρυόβρυση – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα που εφοδιάζονται από τη λίμνη της Καστοριάς

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12:30μ.μ. σε δασική έκταση πίσω από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μεταξύ Άρδασσας και Κρυόβρυσης στο Σινάτσικο, σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Πτολεμαΐδας.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 37 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, βυτιοφόρο και μηχανήματα του δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη που εφοδιάζονται από τη λίμνη της Καστοριάς.
——————————————————————
—————————————————————-
Γιώργος Βασιλειάδης: Η φωτιά που καίει στις πλαγιές του Σινιατσικου, πάνω από την Κρυόβρυση Εορδαιας είναι όπως φαίνεται σε δασική και χορτολιβαδική έκταση. Προσωπικά δεν θυμάμαι πυρκαγιά στις πλαγιές του βουνού ποτέ στο παρελθόν. Η ξηρασία ειναι τόσο μεγάλη που δασικά οικοσυστήματα όπως αυτά της Μακεδονίας να παρουσιάζουν ευπάθεια. Θα έχει γίνει άλλωστε εμφανές ότι τα δάση μας έχουν απόκτηση μια κίτρινη όψη. Η φωτιά λογικά κινείται προς μεγαλύτερα υψόμετρα αφού θα πρέπει να επικρατεί ένα ανοδικό ρεύμα από τον κάμπο προς μεγαλύτερα υψόμετρα. Η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει, όμως υπάρχει κίνδυνος για δημιουργία νέας εστίας από την ηλεκτρική δραστηριότητα, όπως αυτή που γέννησε την φωτιά που καίει στις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν, πάνω από τα λουτρά Πόζαρ από χθες το βράδυ. Η πυρκαγιές φέτος στη Μακεδονία δεν έχουν προηγούμενο, (Πάολο, Καϊμακτσαλάν, Ορβηλος, Φαλακρό, Μενοικιο, Σινιατσικο….). Εικόνες από την έδρα εμάς Στράβωνας – Μετεωρολογικές Εφαρμογές

Σινιάτσικο: Δίπλα στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά η φωτιά – Λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις (φωτο – βίντεο)

Back to top button