ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Κορέστεια 2024” με Σοφία Μανουσάκη και full band

Συνεχίζεται δυναμικά το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Καστοριάς. Η Σοφία Μανουσάκη, μια από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες της γενιάς της, θα εμφανιστεί full band, συνοδευόμενη από έξι υπέροχους μουσικούς, την Παρασκευή 30 Αυγούστου στη σκηνή των Πλινθόκτιστων του Άνω Κρανιώνα Κορεστείων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής συναυλίας, η Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσει τραγούδια από το καινούργιο άλμπουμ της, με τον γενικό τίτλο «Τι Είναι Ν’ αγαπάς» σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, όπως το «Ερωτευόμαστε Ξανά», το οποίο και έντυσε την επιτυχημένη σειρά «Παγιδευμένοι», αλλά και επανεκτελέσεις επιτυχημένων τραγουδιών όπως «Ο Άγγελός μου», «Δεν είσαι εδώ», «Τράβα Σκανδάλη», «Malo», «I don’t want to miss a thing» και πολλά άλλα.

Η βραδιά υπόσχεται να είναι μοναδική και γεμάτη μαγεία, με μουσικές ερμηνείες που θα καθηλώσουν το κοινό.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Κιθάρες – Tραγούδι: Κωστής Πυρένης

Κιθάρες: Νίκος Γαγγάδης

Drums – Τραγούδι: Ρόλη Γιαμοπούλου

Mπάσο: Βίκτωρ Κουλουμπής

Σαξόφωνο – Πνευστά: Βασίλης Δεφίγγος

Πιάνο – Πλήκτρα – Ακορντεόν – Τραγούδι: Σάββας Ρακιντζάκης

Ηχοληψία: Μάνος Χατζηαντωνίου

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 30 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 21:00

Τοποθεσία: Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα Κορεστείων

Διάρκεια: 2 ώρες

Είσοδος: Ελεύθερη

Λίγα λόγια για τη Σοφία Μανουσάκη

Η Σοφία Μανουσάκη είναι μία από τις σπουδαιότερες και πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως επιλογή του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας γνωστά, αλλά και σε πρώτες εκτελέσεις τραγούδια του, μεταξύ άλλων και σε εμβληματικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο και ανάλογους χώρους στο εξωτερικό.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει ήδη δύο χρυσούς δίσκους σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη και έναν χρυσό με τα μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π Καβάφη σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή.

Ο συνδυασμός της μοναδικής φωνής της και της εντυπωσιακής της παρουσίας έχει αθόρυβα κατακτήσει μια μερίδα ενός πολύ απαιτητικού κοινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές σε κάθε της εμφάνιση.

Τα τελευταία χρόνια κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις της σε συναυλίες με τον Στέφανο Κορκολή, όπου ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη, αλλά και τραγούδια ξένου ρεπερτορίου.

Το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με καλλιτεχνικά μεγέθη όπως Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Γιάννη Σπανό και Μίμη Πλέσσα, δείχνει πέρα από το ταλέντο της και το σπουδαίο ήθος της.

Back to top button