ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς για το Κτηματολόγιο – Θα ανοίξει τη Βιβλιοθήκη του και θα εξυπηρετεί πολίτες

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι:

Α) Για τις περιοχές του νομού Καστοριάς όπου έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες εγγραφές του Κτηματολογίου, δηλαδή, για το σύνολο της πόλης της Καστοριάς, του Αργούς Ορεστικού και όσον αφορά τις Τοπικές Κοινοτήτες Δισπηλιού, Μαυροχωρίου, Πολυκάρπης, Λεύκης, Αμπελοκήπων και της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας,  η προθεσμία διόρθωσης των πρώτων εγγραφών λήγει την 30 Νοεμβρίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία οποιοδήποτε ακίνητο είτε δεν έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του ή έχει δηλωθεί και φαίνεται στα κτηματολογικά φύλλα ως ¨ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ¨  το ακίνητο μεταβαίνει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογός μας ΚΑΛΕΙ τους πολίτες της Καστοριάς να απευθυνθούν – προβούν σε ανάλογη έρευνα ώστε να διαπιστώσουν, αν και με ποιο τρόπο τους έχει αποδοθεί το δικαίωμά τους επί των ήδη δηλωθέντων ακινήτων τους.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου) ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ:

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΜΕ 13:00

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 02-09-2024 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 11:00 ΜΕ 13:00. 

Β) Για τις περιοχές του νομού Καστοριάς που αφορούν ακίνητα που βρίσκονται υπό κτηματογράφηση περιοχές (δηλαδή των υπολοίπων δήμων του νομού μας και υπολοίπων  τοπικών κοινοτήτων πλην των  περιοχών που ανωτέρω αναγράφουμε),  έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τα ακίνητά τους με εκπρόθεσμες δηλώσεις και μεταγεγραμμένα συμβόλαια ή να υποβάλουν δήλωση προδήλων σφαλμάτων μέχρι την 30η Αυγούστου 2024.

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας (30-08-2024) τότε στις υπό κτηματογράφηση περιοχές θα δικαιούνται να υποβάλλουν δικαιώματα επί ακινήτων μόνο με νέα συμβόλαια, «νέες χρησικτησίες» και δικαιώματα με έγγραφα από κληρονομιά (χωρίς συμβόλαιο αποδοχής).

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς

Κ. Πάτσιος για κτηματολόγηση: “Πολλοί θα δούνε τα ακίνητά τους σε άλλον ιδιοκτήτη ή θα τα δούνε αγνώστου ιδιοκτήτη” (συνέντευξη)

Back to top button