Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ο Καστοριανός φοιτητής Σπύρος Παναγιώτου στους νικητές των βραβείων “Young Courage Award 2024”

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τους νικητές του βραβείου Young Courage Award 2024, ένα βραβείο που απονέμεται σε νέους ηλικίας 13-20 ετών που έδειξαν εξαιρετικό θάρρος και ευγένεια με δράσεις προς συνανθρώπους τους.
Οι φετινοί νικητές περιλαμβάνουν υποστηρικτές των ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, υποστηρικτές κατά του εκφοβισμού και εκείνους που υποστηρίζουν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες παγκοσμίως.
Οι βραβευμένοι θα έρθουν φέτος από Σερβία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Μονακό, Καναδά και Σουηδία. Οι εμπνευσμένες ιστορίες τους μας υπενθυμίζουν ότι ο καθένας μπορεί να είναι ήρωας, ανεξάρτητα από τους πόρους.
Το Βραβείο Νέου Θάρρους απονέμεται από την Ακαδημία Raoul Wallenberg σε συνεργασία με το Svenska institutet και τις σουηδικές πρεσβείες, αναδεικνύοντας εκείνους που υπερασπίζονται τους άλλους και κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους.
Όλοι οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους στη Στοκχόλμη στις 27 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ημέρας του Raoul Wallenberg.
Ας γιορτάσουμε μαζί αυτούς τους απίστευτους νέους που μέσα από τις πράξεις τους διαμορφώνουν έναν πιο συμπονετικό και συμπεριληπτικό κόσμο!
Ο 18χρονος Σπύρος Παναγιώτου αναγνωρίζεται για την εθελοντική του εργασία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνίας όπου σπουδάζει.
Μαζί με μια ομάδα άλλων φοιτητών βοηθά μαθητές με αναπηρία.
Στόχος του με την εργασία είναι κανένας φοιτητής να μην αισθάνεται αποκλεισμένος. Οι ενέργειες του Σπύρου αποτελούν απόδειξη της γενναιόδωρης φύσης του που όχι μόνο ωφελεί τους συνανθρώπους του, αλλά και εμπνέει άλλους να δράσουν για μια κοινωνία με μεγαλύτερη περιεκτικότητα και υποστήριξη.
Είναι ο πρώτος Έλληνας που θα βραβευθεί στα “Young Courage Award 2024”

Back to top button