Καστοριά

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: “Είναι πολιτικά και ηθικά επιβεβλημένο η έδρα να δοθεί στον Στέφανο Κασσελάκη”

H NE ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς μετά την παραίτηση του συντρόφου Όθωνα Ηλιόπουλου  από τη θέση του βουλευτή επικρατείας πιστεύει ότι η έδρα είναι πολιτικά και ηθικά επιβεβλημένο να δοθεί στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία βάλλεται από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορκιστεί βουλευτής. Το νομοθετικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς και οι πρωτοβουλίες για μια προοδευτική αντεπίθεση επιβάλλουν την παρουσία του προέδρου μας στα πρώτα έδρανα της βουλής  Καθετί διαφορετικό δε συνάγει με την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και με τη βούληση χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας απορρέει από το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και σχετίζεται άμεσα με τις επιταγές του κόμματος.
Επομένως οι βουλευτές που εκλέγονται οφείλουν να υπηρετούν με ευθύτητα τα ιδανικά του. Με την εκλογή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ως βουλευτή, ο οποίος τυγχάνει και τέταρτος πολιτειακός παράγοντας του τόπου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( σύμφωνα με το Σύνταγμα), θα υπάρξει μια πληρότητα  απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Το ζητούμενο που δεν είναι άλλο, παρά η πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή τα μικρομεσαία και μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, επιτυγχάνεται με αυτό τον τρόπο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρωθυπουργός αποκτά λόγο στις νομοθετικές παρεμβάσεις και μιλάει για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλύοντας το εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών .

Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ως Έλληνας του εξωτερικού, επομένως είναι και θεσμικά ορθό να πάρει την έδρα. Οι Έλληνες της διασποράς πρέπει να έχουν φωνή μέσα στο Εθνικό κοινοβούλιο για συμβολικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους.

Η πολιτική είναι ανάγκη να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει και να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο.

NE ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς

Back to top button