ΑγροτικάΚαστοριά

Περιοδεία Αμανατίδη και προϊσταμένης υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη σε αγροκτήματα της Καστοριάς (φωτο – βίντεο)

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Αμανατίδης επισκέφτηκε τα αγροκτήματα, Κορησού, Βασιλειάδας, Μελισσoτόπου, Σταυροποτάμου, βλέποντας αρχικά καλλιέργειες φασολιών, μήλων και  πατάτας.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Όλγα Τράσια και Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης και κλιμάκιο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Κοζάνης με επικεφαλής την προϊσταμένη Κατόγλου Ελένη.

Στα αγροκτήματα συναντήθηκαν με τους παραγωγούς της περιοχής μας και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες τόνισαν πως η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά  δύσκολη, λόγω των  παρατεταμένων  υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα.

Στην συνέχεια μετέβησαν στην ΓΕΟΚ, οπού συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Δημοσθένη Μωυσίδη, συζήτησαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα αγροτικά προϊόντα καθώς επίσης και για τις δυσκολίες στα  στάδια της μεταποίησης και της εμπορίας.

Η επικεφαλής του ΕΛΓΑ κα Κατόγλου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 θα γίνει αναγγελία βροχόπτωσης-σχίσιμο καρπών για την καλλιέργεια των μήλων και συγκεκριμένα για την ποικιλία gala, ενώ την άλλη εβδομάδα γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν εκτιμήσεις στην καλλιέργεια φασολιού.

Τέλος ο Περιφερειάρχης συνάντησε παραγωγούς μήλων στην γεφυροπλάστιγγα του Κεφαλαρίου, οι οποίοι αυτήν την περίοδο συγκομίζουν τα προϊόντα τους.

 

 

Back to top button