Ελλάδα

«Βατερλώ» και φέτος στις δωρεάν θέσεις φιλοξενίας στα ΚΔΑΠ – Μένουν εκτός περίπου 60.000 παιδιά

Της Φανής Σοβιτσλή

Περίπου 60.000 παιδιά μένουν εκτός της δωρεάν φιλοξενίας από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για τη νέα σχολική περίοδο, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους γονείς και αγανάκτηση σε δήμους που διαχειρίζονται τις δομές.

Αντίθετα με τα ΚΔΑΠ, πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση με τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς βρεφών και νηπίων, καθώς φαίνεται ότι καλύφθηκαν όλες οι θέσεις με βάση τις αιτήσεις των γονέων.

Ειδικότερα, με βάση τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα, το σύνολο των παιδιών που έλαβαν voucher για τη νέα σχολική χρονιά σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ είναι 173.363 παιδιά, ενώ υποβλήθηκαν 225.202 φάκελοι.

Και ενώ οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο για τις δομές των βρεφών και νηπίων καλύφθηκαν στο σύνολο τους, «Βατερλώ» σημειώθηκε στις θέσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς συνολικά υποβλήθηκαν 108.942 αιτήσεις, και έλαβαν voucher μόλις 57.103 παιδιά.

Διαβάστε την συνέχεια στο makthes.gr 

Back to top button