Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: “17 μέρες φωτιάς” μέσα από 200 φωτογραφικά κλικ

Διακόσιες φωτογραφίες αποτυπώνουν την καταστροφή του δάσους στον ακριτικό Έβρο, σε μια βιωματική έκθεση που κάνει τους επισκέπτες να νιώσουν και να θυμηθούν το μέγεθος της καταστροφής και της φωτιάς που κατέκαψε περίπου 1.000.000 στρέμματα.



Ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης βρέθηκε στην περιοχή της φωτιάς από την πρώτη στιγμή και οι εικόνες που αντίκρυσε ήταν τρομαχτικές. Έναν χρόνο μετά την καταστροφική 17ήμερη πυρκαγιά τον Αύγουστο 2023, που έπληξε τον δήμο Αλεξανδρούπολης και καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο φωτογράφος εκθέτει τα κλικ που κατέγραψαν την αγωνία, την απόγνωση, την ένταση αλλά και την καταστροφή στο μέτωπο της φωτιάς.

“Οι επισκέπτες το ζουν σαν να ήταν εδώ, “παγώνουν όλοι” και νιώθουν τα ίδια έντονα συναισθήματα. Είδαμε ανθρώπους να κλαίνε… Μακάρι να μη χρειαστεί να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και οι επόμενες γενιές να δουν και πάλι πράσινο αυτό το δάσος” λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Την ιδέα της έκθεσης είχε, όπως λέει ο δημιουργός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη μέχρι τις 25 Αυγούστου 2024 (υπάρχει πιθανότητα να λάβει παράταση 2 ημερών), από τις 20 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ertnews.gr

Back to top button