ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δύο Λαρισαίοι ποιητές με ρίζες από την Καστοριά παρουσιάζουν τα βιβλία τους στο Ενυδρείο

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς, τις εκδόσεις «Βακχικόν» και «Γράφημα», καθώς και το βιβλιοπωλείο «Bla bla» παρουσιάζουν στο κοινό της Καστοριάς την ποιητική συλλογή «Ρέκτης», του Αργύρη Γιουρούκη και την ποιητική συλλογή «Φως όπως μανταρίνι» της Έφης Νικολαΐδου, στο χώρο εκδηλώσεων στο «Ενυδρείο», την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ποιήτρια Αναστασία Υφαντίδου, ενώ για τα βιβλία θα μιλήσουν, για τον «Ρέκτη» η φιλόλογος – πεζογράφος Σοφία Κλειούση και για το «Φως όπως μανταρίνι» ο Αλέξανδρος Μακρίδης. Επιλεγμένα ποιήματα θα απαγγείλουν η Νίνα Μπουρλή και η Μαρία Διαμαντίδου από τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς, καθώς και η Χαρούλα Σανή, η Αμαλία Σδρούλια, η Ζωή Γιουρούκη και ο Βαγγέλης Ρεμπάπης.

Την εκδήλωση θα συνοδεύει μουσικά ο μουσικός Νίκος Καπατασίδης, ενώ ο εικαστικός Μιχάλης Βακαλούλης (Vakas) έρχεται από τη Λάρισα να ζωγραφίσει ζωντανά, ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι 2 ποιητές της Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης κι Έφη Νικολαΐδου είναι εκπαιδευτικοί κι έχουν καταγωγή από την Καστοριά. «Η ποίηση ως τέχνη, κατά τον Ε. Παπανούτσο, είναι δημιουργός αισθητικής συγκίνησης και γενικά θέτει σε κίνηση όλες τις ικανότητες του ανθρώπου: αισθήσεις, φαντασία, κρίση, σκέψη, ευαισθησία, είναι μια επαύξηση της ζωής, μια μεγέθυνση της ευαισθησίας μας».

 

Back to top button