Καστοριά

Καταγγελία: Ο ΓΓ της Aποκεντρωμένης καταργεί απόφαση του ΣτΕ  που ακυρώνει την εγκατάσταση αιολικού στη θέση Δούκας

 Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γαζή, με ημερομηνία 2/8/2024, χορηγήθηκε εκ νέου άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΟΥΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε» που αφορά τις κοινότητες Αγ. Αναργύρων, Βασιλειάδας, Κλεισούρας και Λεχόβου. 

Πρόκειται για έργο που η άδεια εγκατάστασής του έχει ακυρωθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει εκδοθεί στα μέσα Μάιου του 2024 επειδή δεν τηρούσε τους περιβαλλοντικούς όρους.

Ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης διοίκησης «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» την απόφαση του ΣτΕ και εκδίδει εκ νέου άδεια εγκατάστασης στηριζόμενος σε γνωμάτευση καθηγητού της νομικής που ταυτόχρονα είναι και νομικός σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας.

Αυτή η ενέργεια είναι πρωτάκουστη και απαράδεκτη διότι έρχεται ένας διορισμένος δημόσιος λειτουργός να καταργήσει απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου στηριζόμενος απλά στη γνωμάτευση νομικού της εταιρείας που αφορά η ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση στηρίζει με όλους τους τρόπους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς, ενεργειακούς ομίλους αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά και για τα συμφέροντα και το εμφανέστατο δίκαιο των κατοίκων που αγωνίζονται να περισώσουν τη γη τους απ τα «πράσινα» αρπαχτικά.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ» στήριξε σε όλες τις μορφές της αυτή τη σπουδαία προσπάθεια ακύρωσης αυτού του καταστροφικού έργου και θα συνεχίσει να στηρίζει τους κατοίκους και όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της αξιοπρέπειας, της γης και της ελευθερίας.

Με τον αγώνα των κατοίκων και του κινήματος και αυτή η απόφαση του ΓΓ θα μείνει στα χαρτιά.

Καλούμε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της Περιοχής σε εγρήγορση για νέους αγώνες ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας.

Κοζάνη 26/8/2024

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ»

Back to top button