Άργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριά

Ομάδα των 120 Γουνοποιών: Οι τελευταίες εξελίξεις για τα αιτήματα

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση του πρώτου δελτίου τύπου, η ομάδα των 120 γουνοποιών επιθυμεί να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα δίκαια αιτήματά μας.

Πρώτον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση αντίδρασή του στα αιτήματά μας με την τηλεδιάσκεψη την τετάρτη ,και για τις κατευθυντήριες οδηγίες που έδωσε προς τους υπεύθυνους του προγράμματος, ώστε να ολοκληρωθεί ταχύτατα μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις θα αξιολογούνται άμεσα με την υποβολή τους και το ποσό θα εκταμιεύεται για κάθε ολοκληρωμένη αίτηση ξεχωριστά και όχι συνολικά. Αυτή η απόφαση  θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαριστούμε και όλους τους βουλευτές τους δημάρχους απο την τοπική αυτοδιοίκηση και τους προέδρους των επιμελητηρίων που υποστήριξαν με επιμονή  τα δίκαια αιτήματα μας.

Παρόλα αυτά, πιστεύουμε  ότι πριν από την υπογραφή του ΦΕΚ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι έχει γίνει γνωστό στους αρμόδιους.

Με τα τωρινά δεδομένα υπάρχει ο κίνδυνος το πρόγραμμα να έχει μικρότερη απορροφητικότητα του αναμενομένου,με αποτέλεσμα να παραμένουν αδιάθετα ποσά.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλές τωρινές αλλά και μελλοντικές υποχρεώσεις μας, αφού πλέον θα υπάρχει η επανεκκίνηση  της δραστηριότητας της γουνοποιίας .

 Με την κατάλληλη προσαρμογή των μέτρων, το πρόγραμμα θα έχει την ζητούμενη απορροφητικότητα θα ειναι αναλογικότερο και δικαιότερο και θα μπορέσει να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιβίωση του κλάδου.

Ζητάμε από τους βουλευτές τους δημάρχους  τα επιμελητήρια και τα συνδικαλιστικά όργανα να πιέσουν για την αποδοχή του συνόλου των προτάσεων μας.

Είμαστε στην διάθεση των υπευθύνων του προγράμματος και των βουλευτών μας για διευκρινίσεις.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σας καλούμε να παραμείνετε ενωμένοι και ενεργοί, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειές μας θα αποδώσουν καρπούς.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα των 120 Γουνοποιών

Back to top button