Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Το καλοκαίρι δροσίζει μόνο με παρέες και καλή διάθεση (φωτο)

Το καλοκαίρι είναι μία θαυμάσια εποχή ,έχει φρούτα ,έχει διακοπές, έχει κέφι για περιπέτεια, έχει όμως και κάτι άλλο. Ευκολία συνάντησης.
Οι παρέες ξεδιπλώνονται εύκολα κάτω από σκιές πλατάνια. Άλλοι εδώ άλλοι εκεί, άλλοι στις ταβέρνες, στις καφετέριες . Εμείς τακτικότατα μαζευόμαστε στο γνωστό μας στέκι στο Ξενοδοχείο Καστοριά.
Εκεί λοιπόν πολλές φορές συμπληρώνουμε …ενδεκάδα ,άλλες φορές λείπουν μερικοί αλλά πάντοτε το αποτέλεσμα είναι εκτονωτικό. Μιλάμε για διάφορα θέματα.
Θα ‘λεγε κάποιος ότι είναι το η εξέλιξη του παλιού ελληνικού καφενείου ,όπως σχολιάζονται τα πάντα από τους πάντες. Ευτυχώς δεν έχουμε τις παλιές κομματικές εντάσεις. Λίγο πολύ έχουν ξεπεραστεί αυτά. Είμαστε σε άλλο στάδιο. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις και διαφωνίας. Μην τρελαθούμε. Παρέες χωρίς διαφωνίες σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Έτσι να μην ….ξενερώνουμε!
Σε κάποιο θέμα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Θεμιτό και αυτό. Δημοκρατία έχουμε .Ιδιαίτερα όμως τώρα το καλοκαίρι οι ομογενείς εξ Αμερικής Καναδά είναι σημαντικοί και πολύτιμοι στην παρέα.
Με τη συζήτηση για θέματα λίγο μακρινά βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο. Ανέκαθεν οι ομογενείς έπαιζαν ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της πατρίδας μας. Ζώντας σε διαφορετικές πολιτείες, χώρες έφερναν μαζί τους εμπειρίες γνώσεις για την απαραίτητη ώθηση για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο.
Τόσα χρόνια σκλαβιάς μας είχαν αποκόψει από τον κόσμο καλύτερα τον σύγχρονο κόσμο και επομένως έπρεπε να καλύψουμε αυτό το κενό. Ζήτω οι παρέες λοιπόν.
Κλείνω με αγαπημένους ‘ σοφούς’ στίχους του Σαββόπουλου:
“:Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε, με χορούς κυκλωτικούς
κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς…
Kι είτε με τις αρχαιότητες είτε με ορθοδοξία
των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία…”

Βασίλης Κωνσταντίνου

Back to top button