Ελλάδα

Πανηγύρι Αγίου Μάμα: Για πρώτη φορά χωρίς ψησταριές και τραπεζοκαθίσματα – Περιμένει το… πράσινο φως το Λούνα Παρκ (βίντεο)

Εν αναμονή ελέγχου από εξειδικευμένο μηχανολόγο μηχανικό βρίσκονται οι επαγγελματίες του Λούνα Παρκ στον Άγιο Μάμα, στον απόηχο του θανάτου του 19χρονου στο Πευκοχώρι. Για πρώτη φορά η εμποροπανήγυρης θα λειτουργήσει χωρίς ψησταριές και τραπεζοκαθίσματα!



Νωρίς το πρωί στους χώρους του Λούνα Παρκ βρέθηκε ο δήμαρχος Προποντίδας, Μανώλης Καρράς ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται έτσι ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» ενόψει της αυριανής, έναρξης του πανηγυριού.

«Είμαστε σε φάση που ακόμη δεν έχουμε αδειοδοτήσει τη λειτουργία του Λούνα Παρκ. Η διαδικασία η οποία ακολουθείται, είναι: στήνονται τα μηχανήματα, γίνεται η παραχώρηση του χώρου στους επαγγελματίες, κατατίθεται στον δήμο η αίτηση και από εκεί και πέρα ο δήμος αναθέτει σε ιδιώτη εξειδικευμένο μηχανολόγο μηχανικό που χειρίζεται όλη αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Προποντίδας.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, εξήγησε, ότι: «Η διαδικασία είναι έλεγχος των πιστοποιητικών που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μηχάνημα. Από εκεί και πέρα γίνεται έλεγχος των εγκαταστάσεων και ο μηχανικός εισάγεται για το αν θα δοθεί ή όχι η άδεια λειτουργίας του Λούνα Παρκ, ή μέρος. Δηλαδή μπορεί να πει κάποιο μηχάνημα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει».

«Είναι υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες του δήμου»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κανονικά τη δουλειά αυτή πρέπει να την κάνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. «Γνωρίζετε όμως ότι ιδιαίτερα στους επαρχιακούς δήμους οι τεχνικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες κι υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία να κάνουμε ανάθεση είτε λόγω υποστελέχωσης είτε λόγω μη γνώσης. Εμείς έχουμε κάνει την ανάθεση από τον Μάιο και αναμένουμε τη διαδικασία αυτή ώστε να δώσουμε ή να μη δώσουμε την άδεια λειτουργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως: «Ο έλεγχος γίνεται ακριβώς πριν την έναρξη λειτουργίας του Λούνα Παρκ. Στην αίτησή του ο επιχειρηματίας καταθέτει το είδος του μηχανήματος που θέλει να λειτουργήσει, τι πιστοποιητικά – έγγραφα από το κάθε μηχάνημα – δεν έχουν όλα τα ίδια – και ελέγχονται όλα μαζί».

Aνάστατοι είναι περίπου 30 ιδιοκτήτες ψησταριών που έχουν έλθει στον Άγιο Μάμα από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας, μετά την απόφαση για «μπλόκο» από τον δήμο Προποντίδας λόγω ελλιπούς άδειας λειτουργίας.

«Πήραμε την απόφαση να μη λειτουργούν φέτος οι ψησταριές επειδή θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ή ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή θα πρέπει να δούμε πώς αυτές οι ψησταριές θα λειτουργήσουν κανονικά και νόμιμα», δήλωσε ο κ. Καρράς.

Ναι στις καντίνες, όχι στα τραπεζοκαθίσματα

Την ίδια στιγμή, όμως, οι καντίνες μπορούν να συμμετέχουν στο πανηγύρι αλλά χωρίς τραπεζοκαθίσματα. «Αλλά επειδή υπάρχει πάρα πολύς κόσμος υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να παραχωρήσει χώρους με τραπεζοκαθίσματα για να ξεκουραστούν οι πολίτες», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Προποντίδας.

thesstoday.gr

 

Back to top button