ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας

Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (για την ακύρωση της ανάκλησης των πράξεων μονιμοποίησης διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2020) αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αυθαιρεσία και παρανομία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που πίεζε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις μετά την παρέλευση της διετίας, όπως ο νόμος ορίζει. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης που στην προσπάθεια της να επιβάλλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και να διαμορφώσει μία νέα εργασιακή “κανονικότητα”, εργαλειοποίησε τη διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς σε συνέχεια των ενεργειών της για την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών και μετά την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. σας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Καστοριάς την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 11:00 όπου θα γίνει και κατάθεση των ομαδικών αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2020 και 2021.

     Παράλληλα και μετά την εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και κάποιων Διευθυντών Εκπαίδευσης προς τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς μέσα από ένα μπαράζ απειλών και πειθαρχικών διώξεων, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών και ότι αυτοί/ές προστατεύονται από το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία.

Απαιτούμε:

Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την παρέλευση της δόκιμης διετίας χωρίς καμία αξιολόγηση.

Απόσυρση όλων των πειθαρχικών διώξεων προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς – Καμία πειθαρχική δίωξη σε απεργούς εκπαιδευτικούς.

Καμία μόνη της! Κανένας μόνος του.

Συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπιζόμαστε συνολικά το δημόσιο σχολείο.

Back to top button