Καστοριά

Αγγελική Χαραλαμπίδου: Από την Καστοριά στις Βρυξέλλες – Πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού στην Ευρώπη!


Σήμερα, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα και πλέον μπορώ να σας ανακοινώσω πως η φωτογραφία μου «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» κατέλαβε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού.
Μια μοναδική στιγμή και εμπειρία για εμένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό και λαμβάνω μια τόσο μεγάλη διάκριση ως φωτογράφος. Από την άλλη, ως Καστοριανή είμαι πολύ χαρούμενη που μέσω αυτής της επιτυχίας, η πόλη μας και η δράση του Τοίχου της Καλοσύνης θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον δύο εκθέσεις.
Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην νίκη αυτή. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα την Πρέσβειρα στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μάνο Εγγλέζο οι οποίοι μέσω ανοιχτής ενημέρωσης έκαναν γνωστό τον διαγωνισμό και προώθησαν τη φωτογραφία μου μετά τα αποτελέσματα της α’ φάσης. Στη συνέχεια, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ – τοπικά και μη – που με φιλοξένησαν ή κοινοποίησαν την προσπάθειά μου και αναμφίβολα βοήθησαν στην ευρύτερη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και της ψηφοφορίας. Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε και με στηρίζει. Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες, που συμμετέχοντας στη ψηφοφορία, έκαναν πραγματικότητα την κατάκτηση αυτού του στόχου και μου έδειξαν με διάφορους τρόπους το πραγματικό τους ενδιαφέρον και τη θέλησή τους να βοηθήσουν.
Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται στο climate-pact.europa.eu
Σας ευχαριστώ!
Αγγελική Χαραλαμπίδου

Back to top button