Καστοριά

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς για τα χρόνια από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 03-09-1974 – Τρίτη 03-09-2024: Το χρυσό Ιωβηλαίο μίας διαδρομής είναι εδώ!

Πενήντα χρόνια από την Κυπρογεννημένη ιστορική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη , της ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!!!

Ένα κίνημα – εγκώμιο στην πολιτική! Η συνάντηση πληθώρας υγειών κυττάρων που έμειναν αλώβητα, φωτεινά μέσα στα ιστορικά ερείπια της πολιτικής.

Δε δημιουργήθηκε ως κόμμα της ακινησίας και του παρατηρητή των εξελίξεων. Ήταν και είναι το ΚΙΝΗΜΑ του λαού, των μαζών. Ήρθε για να εξισώσει τις ανισότητες, να εκδημοκρατίσει τους θεσμούς να φέρει μία δικαιότερη αρχιτεκτονική του κράτους για τους πολίτες.

Ήρθε ως κίνημα των μεγάλων αλλαγών! Της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης, της συγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του Α.Σ.Ε.Π. , της οργάνωσης των αγροτικών συνεταιρισμών, της θεσμοθέτησης του αυτοδιοικητικού σχεδίου Καποδίστρια και Καλλικράτη δίνοντας το λόγο στην Περιφέρεια, της εσωτερικής ενσωμάτωσης της χώρας με τα τεράστια έργα της Εγνατίας, της Ιόνιας οδού, της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου, της ζεύξης Ρίου-Αντίρριου, των περήφανων νιάτων και των τιμημένων γηρατειών!

Είναι το πατριωτικό κίνημα που εφάρμοσε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κόρη της ΝΑ Μεσογείου Κύπρο!

Είναι το κίνημα της εισόδου της χώρας στην Ο.Ν.Ε., της θέσπισης της Διαύγειας ως κορωνίδα της λογοδοσίας στην κοινωνία!

Αποτέλεσε – και παραμένει – ένα πολιτικό εργαστήρι παραγωγής, ορθού λόγου. Ένας αργαλειός ύφανσης Λόγου, Αναγέννησης, Οράματος, Ελπίδας!!! Ένα κίνημα ως θεωρία, πολιτικό σχέδιο, μνήμη του εθνικού ταξικού αγώνα, που πάντα προτείνει, αντιπροσωπεύει αλλά και που ταυτόχρονα εκφράζει τη μνήμη της ιστορικής εξέλιξης.

Αυτό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ του ιστορικού του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Της Μελίνας, του Μιχάλη, του Γιώργου, του Αντώνη και τόσων άλλων ανθρώπων με υψηλό φρόνημα, διανόηση, γνώση!!!!

Η πορεία δεν ήτανε βέβαια πάντα ρόδινη. Οι σκόπελοι που κατά καιρούς εμφανίστηκαν δε μπόρεσαν να βυθίσουν το καράβι. Πάντα έφτανε με συνέπεια στα ραντεβού της ιστορίας. Αυτό συνεχίζει να κάνει. Με τη σημαία του να στέκεται  όλορθη και όχι μεσίστια ακολουθεί τη ρότα του. Δεν τη διαπραγματεύτηκε ως σημαία ευκαιρίας!!!

Έτσι συνεχίζει το συναρπαστικό του ταξίδι σε πείσμα των καιρών και σύντομα με νέο, ακόμη πιο ανθεκτικό , σύγχρονο και πρωτοπόρο “σκαρί “, στις απέραντες -άγνωστες θάλασσες της δημιουργίας. Με ανθρώπους που δε συγχρωτίζονται με το θαμπό παιχνίδι του ποικιλόχρωμου πολιτικαντισμού. Είναι όλοι αυτοί – είστε όλοι εσείς – που προτιμάτε το κυνήγι των οραμάτων αρνούμενοι τη μίζερη ασφάλεια των μηχανισμών και της εκτυφλωτικής διαύγειας αυτών! Είστε όλοι εσείς που προτιμάτε μία διαδρομή που θα μας βγάλει σε διαφορετικές ακτές.

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια.»

Τότε και μόνον τότε «η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες»!

Χρόνια Πολλά ΠΑ.ΣΟ.Κ!

Χρόνια Πολλά ΕΛΛΑΔΑ!

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΩ

Δημοσκόπηση για ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται στην κούρσα

Back to top button