ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή καθώς πλημμύρισε η πλατεία Απόζαρι από κόσμο και νεολαία της περιοχής  το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Επιβεβαιώθηκε μία ακόμη φορά ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή αποτελεί βήμα έκφρασης για τους νέους και τις νέες που προβληματίζονται και αγωνιούν. Μέσα από την συμμετοχή τους εξεφρασαν την αντίθεσή τους με το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, δίνοντας ταυτόχρονα βήμα στην ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Ζωή Σιδοπούλου, στέλεχος της ΚΝΕ. Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκε μαθήτρια του ΓΕΛ Καστοριάς που απήγγειλε δύο ποιήματα που η ίδια είχε γράψει δίνοντας έτσι μία γεύση στους παρευρισκόμενους από αυτά που απασχολούν την νεολαία της περιοχής.

Έπειτα ακολούθησε hip hop live από τον Πέτρο Τζέλλη , μαθητή του ΕΠΑΛ Καστοριάς. Τα τραγούδια που ο ίδιος έγραψε και ερμήνευσε αποτέλεσαν αφορμή για το νεανικό κοινό να ξεσηκωθεί και να σηκωθεί για χορό.

Στην κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ τονίστικε σχετικά με τα αναμένα μέτωπα πολέμου μεταξύ άλλων πως «…σε μια περίοδο κρίσιμη όπως φαίνεται από τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στην Μ. Ανατολή με τη γενοκτονία που ζεί ο παλαιστινιακός λαός από τον πολύτιμο σύμμαχο της κυβέρνησης, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ» ενώ επισήμανε πως «Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο και στην παραπέρα κλιμάκωσή ου επεκτείνεται σταθερά.. Ισραήλ και πολεμοκάπηλοι ΝΑΤΟϊκοί βάζουν μπουρλότο προμηνύοντας νέες καταστροφές και ποτάμια αίματος για τους λαούς.»

Στην συνέχεια ο Ιορδάνης Σιαπέρδας και ο Κώστας Σιάτρας , μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς ήταν οι επόμενοι που ανέβηκαν στην σκηνή και παρουσίασαν ένα αφιέρωμα για το Ποντιακό Προσφυγικό τραγούδι που είχαν επιμεληθεί. Με την ολοκλήρωση του αφιερώματος ακολούθησε μεγάλο  ποντιακό γλέντι όπου μεγάλοι και μικροί χόρεψαν ποντιακά.

Το πολύμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα κορυφώθηκε με ξεσηκωτικό γλέντι από την  Banda Entopica, με παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή ως αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοση καταφέρνοντας έτσι να συνενώσουν όλο το κόσμο του Φεστιβάλ σε ένα χορό.

 

Back to top button