Ελλάδα

88η ΔΕΘ: Από τις μεγαλύτερες συμμετοχές Τιμώμενης Χώρας η Γερμανία – 1.300 εκθέτες και 25 διεθνείς συμμετοχές στη φετινή έκθεση

Με περισσότερους από 1.300 εκθέτες, 25 διεθνείς και κρατικές συμμετοχές, Τιμώμενη Χώρα τη Γερμανία, εννέα θεματικά αφιερώματα και δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, η 88η ΔΕΘ θα αποτελέσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου το σημαντικότερο επιχειρηματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός του 2024.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να εστιάσει σε νέες προτάσεις σε θέματα τεχνολογίας, εκπαίδευσης, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η Τιμώμενη χώρα μάλιστα, η Γερμανία διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές Τιμώμενης Χώρας στην ιστορία της ΔΕΘ ενώ το σύνολο της παρουσίας της αναβαθμίζει περαιτέρω τον θεσμό και ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, με σύνθημα hallo Ελλάδα και υπό το brand “made in Germany”,  η Γερμανία αναπτύσσεται με μεγάλη δυναμική σε 6.000 τ.μ. στο περίπτερο 13 με μια εντυπωσιακή κατασκευή και με πράσινο προσανατολισμό, φιλικό προς τους επισκέπτες. Στην έκθεση συμμετέχουν 135 γερμανικές επιχειρήσεις, φορείς, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και δίκτυα συνεργασίας, επιδεικνύοντας μερικά από τα πλέον γνωστά επιχειρηματικά της ονόματα. Επικεφαλής της γερμανικής αποστολής που αριθμεί 400 άτομα, θα είναι ο Αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, Dr. Robert Habeck ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και ο Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως έχει κανονιστεί πλήθος διμερών επαφών μεταξύ μελών της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 25 μαζί με την Τιμώμενη Χώρα Γερμανία, έναντι 18 το 2023. Μάλιστα, μεταξύ των φετινών συμμετοχών περιλαμβάνονται χώρες που έρχονται για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, η Ιαπωνία, οι χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής κα.

Για ιδιαίτερα τιμητική για τη ΔΕΘ και πολύ σημαντική η συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενη Χώρα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας κατά τη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας παράλληλα ότι το έργο ανάπλασης της έκθεσης είναι σε τροχιά υλοποίησης. Όπως επισήμανε, “ένας νέος κύκλος άνοιξε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης η οποία συνιστά ένα σημαντικό βήμα μπροστά”.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης ανέφερε ότι η 88η ΔΕΘ στοχεύει να αναδείξει την καινοτομία και την τεχνολογική εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τις οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες χωρίς να παραγκωνίζει το ψυχαγωγικό στοιχείο. “Περιττό να αναφέρω τη συμβολή της ΔΕΘ στην τοπική οικονομία. Δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ πολλοί εμπορικοί και παραγωγικοί κλάδοι στην πόλη δουλεύουν ακατάπαυστα εδώ και εβδομάδες”, σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Την χαρά του για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενη Χώρα στη ΔΕΘ εξέφρασε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Αντρέας Κιντλ προσκαλώντας το κοινό να επισκεφθεί το εντυπωσιακό περίπτερο της χώρας.

Έπειτα,ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, δήλωσε από την πλευρά του πως πρέπει να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης τονίζοντας τη σημασία της ΔΕΘ για την πόλη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της, οικονομικά και επιχειρηματικά.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα σημαντικότερα γεγονότα αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

– Drone Light Shows. Η ΔΕΘ φέτος θα φωτίσει το ουρανό της Θεσσαλονίκης με το μεγαλύτερο drone light show που έχει γίνει στην Ελλάδα έως σήμερα. Τα τρια drone shows θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7/9, την Κυριακή 8/9 και την Κυριακή 15/9 στις 21:00 με περίπου 500 drones και διάρκεια 15 λεπτών.

– Το Hobby Festival έρχεται να εμπλουτίσει τα ειδικά αφιερώματα της φετινής ΔΕΘ.

– Στο Περίπτερο 1 και στην Υπαίθριο Χώρο 14 θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δράσεις από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

-Στο Περίπτερο 6 θα πραγματοποιείται καθημερινά γιορτή γευσιγνωσίας από Περιφέρειες.

Το εισιτήριο για την είσοδο στη ΔΕΘ θα κοστίζει 8 ευρώ ενώ θα υπάρχουν ειδικά πακέτα για οικογένειες.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.

thesstoday.gr

Back to top button