ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για …σεμινάρια Ατομικής Αξιολόγησης στην Καστοριά

Σήμερα, Πέμπτη 5/9 και αύριο Παρασκευή 6/9, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν στον Νομό Καστοριάς, έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια που τα συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Θα πίστευε κανείς ότι οι σύμβουλοι, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται, θα έκαναν προσπάθεια να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας, μαθησιακά, συμπεριφορικά, και θα προσπαθούσαν να δώσουν κατευθύνσεις στους εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς όπως βγαίνει από όλες τις έρευνες.

Αντί για αυτό παρακολουθήσαμε μια προσπάθεια κυρίως να πλασάρουν την ατομική αξιολόγηση, παρουσιάζοντας σχέδια εργασίας και διδασκαλίες που όλως παραδόξως τις παρουσίασαν εκπαιδευτικοί που αξιολογήθηκαν την περσινή χρονιά.

Κι έτσι τελικά το ψεύτικο παιδαγωγικό πέπλο έπεσε… Τι γίνεται δηλαδή αυτές τις μέρες στην Καστοριά; Προσπαθούν οι αξιολογητές να πείσουν τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, όλους εμάς που παλεύουμε ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, με τις συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και του Συλλόγου μας, ότι η “ατομική αξιολόγηση” δεν είναι τίποτα τρομερό. Μια διδασκαλία μιας σχολικής ώρας είναι. Κακώς γίνεται τόση φασαρία για το τίποτα.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με πάνω από 1.000 συγχωνεύσεις τμημάτων. Με μηδενική φροντίδα για τη στέγη των νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων. Με 780€ μισθό νεοδιόριστου, 950€ του αναπληρωτή για 9 μήνες, με νοίκια 400-500-600€ ανάλογα την περιοχή και ΔΕΚΟ 150€-250€. Σε αυτή λοιπόν τη νέα στρατιά εκπαιδευτικών θέλουν να μάθουν να λένε και ευχαριστώ επειδή έχουν δουλειά.

Τη συγκλονιστική χθεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και άλλων φορέων τη χτύπησαν αλύπητα με ΜΑΤ και χημικά. Ζορίζονται λοιπόν, όταν οργανωμένοι φορείς του κινήματος τους χαλάνε το αφήγημα “κάναμε διορισμούς και ψηφιακό σχολείο, όλα καλά, συνεχίζουμε”.

Ο διορισμός των νέων συναδέλφων θα έρθει με τον αταλάντευτο και περήφανο αγώνα που διεξάγουν όλο αυτό το διάστημα. Θα έρθει γιατί είναι αναγκαιότητα να καλυφθούν τα πραγματικά παιδαγωγικά κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Θα έρθει δυναμώνοντας όλες τις κινηματικές αλλά και δικαστικές οδούς που επιστρατεύτηκαν αυτό το διάστημα.

Ούτε βήμα πίσω! Τα αντιλαϊκά τους σχέδια, η ατομική αξιολόγηση, η κατηγοριοποίηση των σχολείων δε θα περάσουν… Συσπειρωμένοι στον Σύλλογο μας, συντονισμένοι με την υπόλοιπη Ελλάδα ανοίγουμε τον δρόμο για την Εκπαίδευση των σύγχρονων αναγκών.

5/9/2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς

Back to top button