Ελλάδα

Ο Τάσος Δούσης στην Ψίμυθο!

Ούτε η Σαντορίνη,ούτε η Μύκονος,ούτε καν η Πάρος, η Ναξος ή τα εναλλακτικά Τήνος, Κύθνος, Αμοργός, Αστυπάλαια κλπ. ήταν τα must νησιά για φέτος. Η Ψίμυθος ήταν το πιο hot νησί του καλοκαιριού. Στο ψεύτικο νησί,στον φασέικο προορισμό έγινε χαμός και μάλιστα πρωταγωνίστησαν και οι ΕΙΚΟΝΕΣ σε πολλά χαβαλεδιάρικα σχόλια.
Εν τω μεταξύ, η Ψίμυθος είναι μια ακατοίκητη βραχονησίδα βόρεια των Λειψών. Και όμως αυτή η πλάκα είχε την σοβαρή της διάσταση. Ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα το αθώο. Οι πολίτες μέσα από το χιούμορ αποκάλυψαν την αληθινή ανάγκη για κάτι παρθένο.

Το φανταστικό νησι που εφευρέθηκε για να σαρκάσει τον προστατευτισµό προς την αυθεντική καλοκαιρινή καλοπέραση, έµελλε να αποδείξει, κατά σατανική ειρωνεία, ότι αυτός ο προστατευτισµός είναι εντέλει απαραίτητος! Το καλοκαίρι πρέπει να το από απολαμβάνουμε βιωματικά και όχι τουριστικά. Δυστηχώς αυτό το καλοκαίρι το χάνουμε στην Ελλάδα ελεω υπέρ τουρισμού και άναρχης ανάπτυξης. Είχα βαρέσει τα καμπανάκια από πέρσι όμως λίγοι έδωσαν σημασία. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση αργά να πάρει μέτρα. Με ικανοποιεί πως κάποια από τα μέτρα αυτά είναι και δικές μου προτάσεις(κρουαζιέρα Airbnb δόμηση κλπ) όμως ένα έχω να πώ…Πολύ λίγα,πολύ αργά. Αν θέλουμε ξανά νησιά σαν την Ψίμυθο,αν δεν θελουμε να χάσουμε και αυτά τα λίγα παρθένα και ανέγγιχτα,αν δεν θελουμε να χάσουμε την πατρίδα μας,μια λύση υπάρχει. Ξανά όλα απ την αρχή με την σκέψη στα παιδιά μας και στο μέλλον χωρίς να φοβόμαστε πολιτικό κόστος. Αλλιώς η Ψίμυθος θα μείνει στην φαντασία μας.

Back to top button