ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: “Το αίμα μας η ανάπτυξή τους, ο ιδρώτας μας τα κέρδη τους”

Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ενώ ο κόσμος χάνεται αυτοί ζητούν «να γίνουμε περισσότερο Ευρώπη»

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:  7ΩΡΟ- 5ΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

2 η ώρα μ.μ. αναχώρηση λεωφορείου από την μπάρα Σιάτιστας

Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Γιατί δεν γίνεται να μας λένε ότι «αποδίδουν τα αναχώματα» στην ακρίβεια και ότι «η δύσκολη φάση βαίνει προς το τέλος της» τη στιγμή που ο λαός βλέπει να ανεβαίνουν σε ένα βράδυ οι τιμές από εκατοντάδες φάρμακα, επειδή όπως λέει ο υπουργός Υγείας οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν μεγαλύτερο κέρδος. Δεν γίνεται η τιμή στο ελαιόλαδο να ανεβαίνει 300%, τα κέρδη των σούπερ μάρκετ να εκτοξεύονται κάθε χρόνο και ψηλότερα, και τα λαϊκά σπίτια να κόβουν από το φαγητό τους για να τα βγάλουν πέρα. Δεν γίνεται ο λαός να αγκομαχάει να βγάλει τον μήνα και το κράτος να αυξάνει 40% τους φόρους, για να πιάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροασυλία!

Οι εργαζόμενοι θέλουν τώρα αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο – 5ήμερο για να δουλεύουν σαν άνθρωποι, κόντρα στις Οδηγίες της ΕΕ, στους νόμους της κυβέρνησης, στα «θέλω» της εργοδοσίας. Τώρα απαιτούνται μέτρα για τους λογαριασμούς στο ρεύμα, στο νερό, στην Ενέργεια, που η «πράσινη οικονομία» για την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων στην Ενέργεια τους μετέτρεψε σε μόνιμο βραχνά για τις λαϊκές οικογένειες, με τους μισούς να μην μπορούν να τους πληρώσουν.

Ο λαός δεν αποδέχεται αντί για λεφτά σε Παιδεία, Υγεία, Πολιτική Προστασία να δίνονται δισ. για όπλα στο Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Να καρπίζουν τα «λεφτόδεντρα» όταν πρόκειται για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να ξεραίνονται μπροστά στις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό, όπως αποδείχθηκε στις φωτιές της Αττικής, στις πλημμύρες της Εύβοιας, στους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα.

Δεν έχουν κανέναν λόγο να περιμένουν δήθεν σωτήρες, που πάντα είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους, αφού όλοι βασίζουν τις πολιτικές τους στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των λίγων. Αλλωστε θυμούνται κάθε πρωθυπουργό και κάθε υποψήφιο αντικαταστάτη του να έρχονται τάζοντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους εργαζόμενους, και να μοιράζουν όρκους πίστης στο κεφάλαιο. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ενώ ο κόσμος χάνεται αυτοί ζητούν «να γίνουμε περισσότερο Ευρώπη», λες και οι αντεργατικοί νόμοι δεν έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, ενώ θέλουν να αναλάβουν και τη διαχείριση του ΓΕΜΗΣΟΕ, του ηλεκτρονικού φακελώματος των σωματείων.

Γιατί κερδισμένοι ήταν και είναι μόνο όσοι βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα, ενάντια σε κυβερνήσεις και αφεντικά.

Οργανώνουν την πάλη τους:
• Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις
στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο 5ήμερο.
• Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού
• Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει
η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες
και της χώρας μας
• Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία
• Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις
αυξήσεις στην ενέργεια, στο νερό.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

  ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Back to top button