Καστοριά

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Φτωχό το “Καλάθι ΔΕΘ” για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Εκφράζουμε την απογοήτευση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα του Νομού μας, καθώς έλειπαν οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στις Κυβερνητικές εξαγγελίες στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Η έλλειψη αναφοράς στην επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίων επίπεδα, καθώς και η πολιτική, πλέον, επιλογή της μη ενίσχυσης υπογραφής και επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παραμένουν τα σημαντικότερα ζητήματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, με την  κατάσταση να επιδεινώνεται από το υψηλό ενεργειακό κόστος και την υψηλή φορολογία των μισθολογικών απολαβών, η οποία περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. Πέραν αυτών, οι Κυβερνητικές εξαγγελίες δεν περιείχαν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Αντιθέτως, τα ίδια τα μέτρα συμβάλλουν εκούσια στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων και των τιμών αγοράς πρώτης κατοικίας.

Θα δοθούν άλλα 2 δισ. για αγορές σπιτιών κάτω των 15 ετών και, για να καλυφθεί το έλλειμμα προσφοράς κατοικίας, θα απαλλάσσονται επί 3ετία από τον σχετικό φόρο όσοι δεχθούν να νοικιάσουν σπίτια τους.

Υπάρχει ένας συμβολισμός και μια ιδιαιτερότητα στην απόφαση.

Ολοκληρώνεται, ο κύκλος της φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής στην οικοδομή;

Γιατί να μη σκεφτόταν κανείς να απαλλαγούν κάποια χρόνια από τον φόρο εισοδήματος όσοι προσφερθούν να καλύψουν το έλλειμμα προσφοράς εργασίας σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, κατασκευές και αλλού.

Αλλά …………..Άλλο μισθωτή εργασία, άλλο περιουσία………..

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                               ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       

Δυναμική παρουσία της Καστοριάς στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

ΔΕΘ: Καστοριανοί στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ (φωτο)

Back to top button