Καστοριά

Ο Σωτήρης Αδαμόπουλος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για τους μαθητές.
Νοσταλγώντας (γι’ αυτό και η φωτογραφία μου σαν πρωτάκι του Δημοτικού Σχολείου) τις μέρες σαν τη σημερινή, που μας γέμιζαν συναισθήματα, είτε χαρούμενα που θα ξαναβλέπαμε τους φίλους μας είτε προβληματισμού και αγωνίας γι αυτά που θα συναντούσαμε στη νέα μας σχολική χρονιά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά “καλή πρόοδο και καλή Σχολική Χρονιά” σε όλους τους μαθητές.
Σε αυτούς που εφέτος θα επιχειρήσουν να μπουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καλή επιτυχία και ευόδωση των στόχων τους.
Στους Εκπαιδευτικούς θα ευχηθώ καλή Σχολική Χρονιά και με υπομονή, ανοχή πολλές φορές και αγάπη να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας.
Στους γονείς που για μένα έχουν το δυσκολότερο έργο και ζουν μαζί με τα παιδιά τους όλον αυτόν τον δύσκολο αγώνα για την ένταξη σωστών ανθρώπων στην κοινωνία, εύχομαι υπομονή και δύναμη.
Τα παιδιά δεν είναι μηχανές, έχουν τον δικό τους τρόπο να επεξεργάζονται τα δεδομένα της ζωής και χρειάζονται το καθένα ξεχωριστή αντιμετώπιση. Ας μην κάνουμε και μεις οι υπόλοιποι, γονείς και εκπαιδευτικοί, δυσκολότερη τη ζωή τους.
Καλή Σχολική Χρονιά
Σωτήρης Αδαμόπουλος

Back to top button