Καστοριά

Τα δέντρα της πλατείας Μακεδονομάχων – Τι λέει ο ειδικός (βίντεο)


Με αφορμή την καταστροφή του πράσινου στοιχείου στην πόλη μας και με την αγωνία για το μέλλον του, κάτοικοι της πόλης μας ευαισθητοποιημένοι και θορυβημένοι με τα σχέδια της δημοτικής αρχής, συγκεντρώθηκαν και υπογράψανε και δια ζώσης και διαδικτυακά, για την μη κοπή των δέντρων στις δύο πλατείες Μακεδονομάχων και Ειρήνης.
Οι υπογραφές αριθμούν στις χίλιες περίπου. Δημιουργήθηκε για τις ανάγκες αυτής της κίνησης μια άτυπη ομάδα με το όνομα Platanus Platani η οποία με δημοσιεύσεις στα μέσα, παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, email στους Δημοτικούς συμβούλους, αποστολή εγγράφων στην δασική υπηρεσία και άλλου είδους επαφές και διαμαρτυρίες, προσπάθησε να αποτρέψει αυτή την απόφαση.
Το αποτέλεσμα; Η πλατεία Ειρήνης έχει ήδη υποκύψει στις μπουλντόζες.
Για την πλατεία Μακεδονομάχων και την υγεία των κωνοφόρων, των σπάνιων δέντρων γκυ και όλων των υπολοίπων, ζητήθηκε από την ομάδα η γνώμη ειδικού.
Ο κ. Σταύρος Μερτζεμέκης, μεταπτυχιακός Δασοπόνος και Διαχειριστής Φυσικού Περιβάλλοντος, επαγγελματίας εργολήπτης πρασίνου με ειδίκευση στην κλάδευση, μέλος του Ελληνικού Συλλόγου για την δενδροκομία και τεχνικός ασφαλείας, μας μιλάει στο σχετικό βίντεο και μας εξηγεί με σαφήνεια τους κινδύνους που απειλούν τα δέντρα πλάι στα οποία γίνονται οι εργασίες. Επίσης αποφαίνεται και για την υγεία των δέντρων μέσα στην πλατεία Μακεδονομάχων.
Λυπούμαστε που όλες αυτές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν ευαισθητοποίησαν την δημοτική αρχή. Και βλέπουμε σήμερα (με θλίψη και οργή) τις μπουλντόζες επί το έργον.
Platanus Platani

Back to top button