ΚαστοριάΝεστόριο

Θ.Ζυμπίδης: Εντελώς λάθος – Να ενταχθεί ολόκληρη η ΠΕ Καστοριάς στις περιοχές ανάπτυξης τουριστικού ενδιαφέροντος

Θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για την μελέτη για το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό» και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που βρίσκεται σε διαβούλευση

Θεωρώ ότι είναι άστοχη βασίζεται σε δεδομένα παλαιότερων μελετών και δεν έχει προκύψει από πραγματική διαβούλευση με τους ανθρώπους του τουρισμού.
Ακόμα και η διαβούλευση παρόλο που έχει αρχίσει από 3/7/2024 δεν έχει γίνει ουσιαστικός διάλογος για τις σωστές παρατηρήσεις επί του έργου.
Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού για την Περιφέρεια μας έχει εντελώς λάθος προσέγγιση για τις περιοχές τουριστικής ανάπτυξης εντάσσοντας μόνο την πόλη της Καστοριάς και τον πρώην Δήμο των Κορεστείων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι αυτός που θα καθορίζει το ύψος των επενδύσεων, την χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων αλλά και την χωροθέτηση τους.
Όταν έχουμε τεράστιες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού , όταν έχουμε επενδύσει εκατομμύρια για την τουριστική ανάπτυξη του Γράμμου, όταν πάρα πολλές επενδύσεις δημιουργήθηκαν εκτός της πόλης της Καστοριάς και όταν έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την αξιοποίηση αλλά και ανάδειξη χώρων αναψυχής όπως δάσος Μεσοποταμίας αλλά και ριβερ παρτι κ.α , θα είναι αδιανόητο να μην εντάσσεται όλη η Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς στις περιοχές που έχουν ή που θα έχουν τουριστική ανάπτυξη .
Άμεσα το περιφερειακό συμβούλιο να προτείνει την ένταξη όλης της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς στις περιοχές ανάπτυξης τουριστικού ενδιαφέροντος.
Θεοφύλακτος Ζυμπίδης

Back to top button