ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Κιτρινόμαυρο” το 6ο Super Cup – Τροπαιούχος η Αστραπή Μεσοποταμίας 1-2 την ΑΕ Γραμμοχωρίων (ρεπορτάζ – μέγα φωτορεπορτάζ)

Η Αστραπή Μεσοποταμίας επικράτησε με σκορ 1-2  της ΑΕ Γραμμοχωρίων κατακτώντας για δεύτερη φορά στην 4η συμμετοχή της το 6ο SUPER CUP της ΕΠΣ Καστοριάς.

Ήταν η πρώτη νίκη σε επίσημο αγώνα – μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας – για την ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας, σε ένα ματς που διεξήχθη στο ΔΑΚ Καστοριάς, μπροστά σε περίπου 500 θεατές, με το οποίο και “άνοιξε η αυλαία” της ποδοσφαιρικής σεζόν 2024-2025.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ανέτοιμες, παρουσιάζοντας ένα πολύ μέτριο θέαμα, με ελάχιστες ευκαιρίες.
Η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε μόλις στο3’ από πλευράς Γραμμοχωρίων, όταν ο Λουδοβάρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις αόυτ.
Η Αστραπή απάντησε στο 15’ με τον Καραμανίδη να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
Τρία λεπτά αργότερα (18’), τα «ελάφια» απείλησαν με τον Αποστόλου, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά από κοντινή θέση.
Στο 36’ ο δαιμόνιος Ταρέλι έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού, όταν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παπαϊωάννου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδα του (0-1).
Στο 40’ τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όταν ο κήπερ της Αστραπής απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μήλιου από θέση τετ α τετ, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση.
Στο 62’ σημαντική ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη έχασε η Αστραπή, με τον Τέρπο να στέλνει κεφαλιά την μπάλα άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα (65’), τα ελάφια κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το γκολ σημείωσε μετά από ωραία ενέργεια και σουτ ο Αποστόλου, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1)
Στό 81′ μακρινό σουτ τού Τσαμτσάκη κατέληξε ελάχιστα άουτ πάνω από τά δοκάρια τού Παπαϊωάννου.
Μοναδική ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή και το 2-1 έχασαν τα Γραμμοχώρια στο 86’ όταν ο κήπερ Μεϊμαρίδης έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία σε επικίνδυνη σέντρα σουτ τού Πετρόπουλου, διατηρώντας το 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι, ο Τσαμτσάκης είχε διαφορετική άποψη, όταν από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της άμυνας, ο νεοαποκτηθέντας επιθετικός της Αστραπής με κεφαλιά νίκησε τον Παπαϊωάννου, γράφοντας το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, το  οποίο και έμελλε να είναι το τελικό σκορ.
Άριστη ήταν η διαιτησία των κ.κ. Τρυφόπουλου, Σιδερίδη, Νεστορίδη και 4ος ο Μπακάλης.
 
Α Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ : Παπαϊωάννου, Κύρου, Νίκας (65’ Πετρόπουλος), Ντούκας Σ, Λουδοβάρης (70’ Θωμάς), Σίμος, Αποστόλου,Ντάνιελ, Μήλιος,Ντούκας Ν, Μπορόζης (46’ Κωνσταντίνου)
 
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ : Μεϊμαρίδης, Παλαιοδήμος Α Καραπαρίδης, Τσακλίδης, Καραμανίδης, Τέρπος (86’ Λαζαρίδης), Ψωμιάδης (86’ Αναστασίου), Παλαιοδήμος Κ, Ταρελλι, Μούτσκα (65’ Στεργίου), Τσαμτσάκης.
Παρών στο γήπεδο ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος ο οποίος έκανε την απονομή στην κυπελλούχο ομάδα καθώς και στον ποδοσφαιριστή της K-19 του Ολυμπιακού Χρήστο Γατόπουλο για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την ομάδα του Ολυμπιακού  ενώ τα έπαθλα και τα μετάλλια ήταν από χρηματοδότηση της Π.Ε. Καστοριάς, η οποία και φέτος ήταν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σάκης Ρήμος, η πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ιωάννα Κύρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αλεξανδρίδης.

Back to top button