Καστοριά

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς κατά του νέου χωροταξικού για τον Τουρισμό

Δεν θα υπάρχει καμία παροχή κινήτρων για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων 3*,4*,5* εκτός του Δ.Ε Καστοριάς και της Δ.Ε Καστρακίου

Κατατέθηκε στις 04/07/2024 για διαβούλευση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Γραφείο Αντιπεριφέρειαρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος για το
“Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό” από το αρμόδιο υπουργείο.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς έλαβε ενημέρωση για την διαβούλευση και την κατάθεση προτάσεων στις 05/09/24 από την Γραφείο Αντιπεριφέρειαρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος με παράδοση αυτών στις 16/09/2024 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεση μας και του όγκο της μελέτης (450 σελίδες) με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, ετοιμάσαμε τις προτάσεις μας και δυστυχώς διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση πως σύμφωνα με τον Χάρτη κατηγοριοποίησης της Π.Ε Καστοριάς πλην της Δ.Ε Καστοριάς η οποία κατατάσσεται την κατηγορία Γ) Αναπτυσσόμενες περιοχές και την Δ.Ε Καστρακίου η οποία κατατάσσεται την κατηγορία Δ) Περιοχές με δυνατότητες ανάπτυξης όλη η υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς κατατάσσεται στην τελευταία κατηγορία Ε) Μη αναπτυγμένες περιοχές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία παροχή κινήτρων (χρηματοδότησης και άλλων) για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων 3*,4*,5* εκτός Δ.Ε Καστοριάς και Δ.Ε Καστρακίου.

Ως Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς διατυπώνουμε την ένσταση μας σχετικά με την κατηγοριοποίησης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (πλην της Δ.Ε Καστοριάς) και επιδιώκουμε την αναβάθμιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων σε κατηγορία Δ) Περιοχές με δυνατότητα ανάπτυξης .

Τέλος θεωρούμε ότι λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού περιθωρίου στο οποίο καλούμαστε να διατυπώσουμε τις προτάσεις σχετικά με την ογκωδέστατη ΣΜΠΕ η παράταση της διαβούλευσης κρίνεται απαραίτητη.
Με εκτίμηση ,
ο πρόεδρος Σιδέρης Σμαρόπουλος.
Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε Καστοριάς

Back to top button