Καστοριά

Καστοριά: Αντιδράσεις για τις αναπλάσεις κεντρικών πλατειών – Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Συνεχείς αντιδράσεις προκαλούν τα έργα ανάπλασης στις κεντρικές πλατείες Ειρήνης και Μακεδονομάχων του Δήμου Καστοριάς

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Χίλιες υπογραφές κατά της κοπής των δέντρων που βρίσκονται στις δύο πλατείες έχουν συγκεντρωθεί από την ομάδα πολιτών «platanus platani». Η ομάδα προβαίνει σε κινήσεις διαμαρτυρίας κατά της κοπής των δέντρων ελπίζοντας πως ο Δήμος θα επανασχεδιάσει την ανάπλαση της πλατείας.



Ειδικός δασοπόνος που κλήθηκε από την ομάδα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοπούν τα δέντρα και επισημαίνει τους κινδύνους μόλυνσης που εγκυμονούν, εξαιτίας των εργασιών για τα δέντρα που θα παραμείνουν.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο δήμος Καστοριάς δια στόματος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ.Κωνσταντίνου Τσανούσα. «Η μελέτη προέβλεψε να κρατηθούν όσα σημαντικότερα και περισσότερα γίνονται. Όλα τα κωνοφόρα δέντρα μένουν, θα αφαιρεθούν κάποια καλλωπιστικά δέντρα και δύο που είναι στο εσωτερικό της πλατείας, στα πλαίσια της μελέτης», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ο σχεδιασμός της ανάπλασης της πλατείας Μακεδονομάχων έχει αλλάξει ήδη μία φορά λαμβάνοντας υπόψιν της διαμαρτυρίες πολιτών και μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των δέντρων που επρόκειτο να κοπούν. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο μίας ακόμη τροποποίησης για να διασωθούν τα δύο κεντρικά μεγάλα δέντρα της πλατείας.

 

Back to top button