Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: “Η επανεκλογή Νίκου Ανδρουλάκη εγγύηση ευθύνης και ανατροπής του πολιτικού σκηνικού”


50 χρόνια από την ίδρυση του το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα νέο σταυροδρόμι της ιστορικής του πορείας.
Έχοντας γράψει τα δικά του ιστορικά έπη σε τρεις διαφορετικές περιόδους με την αλλαγή , τον εκσυγχρονισμό και τον αγώνα της εθνικής ευθύνης της προηγούμενης δεκαετίας βρίσκεται ξανά στο ξέφωτο μιας άλλης εποχής.
Η εμπειρία μιας δύσκολης πορείας από μια πολιτική έρημο της προηγούμενης δεκαετίας σε μια επαναφορά τα τελευταία 2,5 χρόνια αποτυπώνει την ενσωμάτωση των διδαγμάτων της κρίσης, τον αγώνα των ανθρώπων του που πάλεψαν για την “φανέλα” με ήθος και χωρίς να διεκδικούν τίποτα. Τιμή για αυτούς και τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Παράταξης.
Όλα αυτά τα χρόνια η νέα γενιά του χώρου έπαιζε κομβικό ρόλο. Έτσι και σήμερα είναι εδώ
Κύριος εκφραστής του μέλλοντος και της πολιτικής πορείας με μεγάλη συμμετοχή της νέας γενιάς είναι ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης μαζί με τον αγώνα όλων κατάφερε να φέρει την Δημοκρατική Παράταξη στα 2,5 χρόνια θητείας του στο να αποτελεί στην ουσία σήμερα την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.
Και όλα αυτά περνώντας μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις εθνικού, ευρωπαϊκού και αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και ξεπερνώντας τις μυλόπετρες ενός δικομματισμού κάνοντας ξανά μετά από μια δεκαετία ισχυρή και παρούσα την παράταξη.
Και ενώ σήμερα ήδη στις δημοσκοπικές καταγραφές το ΠΑΣΟΚ είναι πια δεύτερο κόμμα ( όνειρο θερινής νυκτός για τα προηγούμενα χρόνια) με διαφορά από το τρίτο αλλάζοντας ριζικά το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται δυστυχώς σε μια προεκλογική διαδικασία εκλογής αρχηγού.
-Για πρώτη φορά στα χρονικά αμφισβητήθηκε Πρόεδρος με 2,5 χρόνια θητείας έχοντας φέρει εμφανή αποτελέσματα ανόδου αλλάζοντας επίπεδο ισχύος
– Έχοντας αποκαταστήσει όνομα και σύμβολα
– Έχοντας ανανεώσει ηλικιακά τον χώρο πράγμα απαραίτητο για το μέλλον του.
Ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινωνία και με ηγέτη τον Νίκο Ανδρουλάκη θα οδεύσει στην νέα ευθύνη του που είναι η μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Στο εκλογικό ραντεβού στις 6 Οκτωβρίου άποψη μου είναι ότι η επανεκλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί εγγύηση πορείας ευθύνης και ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.
Κοσμάς Βαρσάμης

Back to top button