ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Ενημερωτική Συνάντηση για το Natura 2000

Δημόσια Διαβούλευση και  Παρουσίαση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών & Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000 στην Καστοριά

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Καστοριάς φιλοξενεί ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΠΕ Καστοριάς, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:00, στο πλαίσιο της Δημόσιας διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) και του σχετικού Σχεδίου Διαχείρισης για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 που αφορούν  και τη λίμνη της Καστοριάς.

Κατά την ημερίδα θα γίνει παρουσίαση από τους αναδόχους μελετητές και τους ειδικούς επιστήμονες της ομάδας μελέτης, των προτάσεων που περιλαμβάνονται στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη  και στο Σχέδιο Διαχείρισης της Λίμνης της Καστοριάς.

Στην περιοχή μελέτης της λίμνης Καστοριάς περιλαμβάνονται αξιόλογοι χερσαίοι και υγροτοπικοί τύποι οικοτόπων, όπου ενδιαιτούν σπάνια, ενδημικά, απειλούμενα είδη ζώων και φυτών με ιδιαίτερο βιογεωγραφικό ενδιαφέρον, που συνθέτουν το προστατευτέο αντικείμενο της περιοχής αυτής.

Κεντρικός σκοπός της ΕΠΜ είναι η διατήρηση, μέσω της πρότασης υλοποίησης, μιας σειράς θεσμικών και διαχειριστικών δράσεων των φυσικών και πολιτιστικών αξιών των προστατευόμενων περιοχών της Καστοριάς, με τρόπο ώστε η διατήρηση αυτή να συνδυάζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό με την κοινωνικά δίκαιη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό, τόσο για την προστασία και τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου, όσο και για την ίδια τη ζωή μας, την οικονομία και τον πολιτισμό μας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2024 και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των σχεδίων ΠΔ και των ΥΑ για τα σχέδια διαχείρισης. Ο σύνδεσμος για τις περιοχές Πρέσπας – Καστοριάς βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

open.gov.gr/diavouleusi

 

 

Back to top button