Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Εργατικό Κέντρο: Δράσεις για άτομα 65 και άνω σε Άργος Ορεστικό, Νεστόριο και Καστοριά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς πραγματοποιεί Δράση για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, με θέμα τα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία, στα πλαίσια του έργου «ΕΕ-Υγεία» από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD – Building a robust and democratic civic space.
Οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα θεμελιώδη δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να εξοικειωθούν πρακτικά σε θέματα ψηφιακού εγγραμματισμού, και κυρίως, σε θέματα πρόσβασης και χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας.
Αναλυτικότερα, οι καταρτίσεις θα υλοποιηθούν:
*    20/09/2024: Άργος Ορεστικό
*    21/09/2024: Νεστόριο
*    22/09/2024: Καστοριά
Γενικός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ΕΕ, μέσω της κατανόησης τους, και τα πρακτικά τους οφέλη, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες υγείας, μέσω της παροχής χρήσιμων, πρακτικών πληροφοριών κυρίως ως προς την πρόσβαση και την αποτελεσματικότερη χρήση τους, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Στόχο αποτελεί παράλληλα η ευαισθητοποίηση των ΟΚοιΠ, συγγενών και φοιτητών επαγγελμάτων υγείας, κυρίως σε θέματα διακρίσεων και ισότιμης μεταχείρισης.
Συνεπώς, το έργο σκοπεύει να συμβάλει έμπρακτα:
*    στην αίσθηση του ανήκειν στην ΕΕ
*    στην προώθηση των αξιών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Back to top button