ΕλλάδαΚαστοριά

ΛΑΡΚΟ: Παρέμβαση των σωματείων στα υπουργεία για να σταματήσει η κοροϊδία…

Με άμεσο αίτημα την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης και τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των απολυμένων, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτέμβρη θα βρεθούν στην Αθήνα για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αρχικά, τα Σωματεία είχαν εξαγγείλει παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, για την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση. Ωστόσο, κάτω από την πίεση της αποφασιστικότητας των απολυμένων και των Σωματείων τους, αλλά και την αδιαμφισβήτητη τραγική πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι εγκληματικές αποφάσεις και το μπάχαλο της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ, υπήρξε επικοινωνία με τα Σωματεία για ορισμό συνάντησης, την Παρασκευή, στις 3 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους απαιτούν τη διασφάλιση του εισοδήματος και της επιβίωσής τους μέσα από την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν χωρίς εισόδημα για όλους τους απολυμένους. Διεκδικούν επίσης την αντιμετώπιση με νομοθετική ρύθμιση όλων των σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ένταξή τους στα προγράμματα απασχόλησης και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους κάτω των 55 ετών και των εργολαβικών, καθώς και το άνοιγμα θέσεων στην περιοχή της Λοκρίδας.

Παράλληλα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ απαιτούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, ενώ μετά και τις εξελίξεις με τη ματαίωση των διαγωνισμών εκποίησης καλούν την κυβέρνηση σε διάλογο για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας με βάση τις προτάσεις που έχουν ήδη καταθέσει.

902.gr

 

Back to top button