Καστοριά

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τάμπερε της Φινλανδίας (φωτο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Πανεπιστήμιο Tampere της Φιλανδίας, η 3η Εκπαιδευτική Επίσκεψη διάρκειας μιας εβδομάδας (24-28 Αυγούστου 2024) ομάδας καθηγητών Πανεπιστημίων του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ DigiFLEd. Από το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων συμμετείχαν η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος για το ΠΔΜ καθηγήτρια κα Δόμνα Μιχαήλ,  ο καθηγητής κ. Γεώργιος Λάππας και ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν, επίσης, εννέα Πανεπιστήμια από την Ουκρανία, και ένα από την Ιρλανδία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εβδομάδας συμπεριελάμβανε διαλέξεις και εργαστήρια πάνω στις εξής ενότητες: Παιχνιδοποίηση και η Δύναμη του Παιχνιδιού, Γραμματισμός στη Μηχανική Μετάφραση: Βασικά, Εργαλεία,  Ψηφιακά Εργαλεία για την Ανάλυση και Βελτίωση της Χρήσης Λεξιλογίου των Μαθητών σε Γραπτά Κείμενα, Εισαγωγή στην Επιμέλεια Κειμένων, Δημιουργία Αρχείων Ανασκόπησης και Επεξεργασία Μνημών Μετάφρασης, Ακαδημαϊκή γραφή, Εκπαίδευση στη Χρήση Επίσημου και Ανεπίσημου Στυλ, Χρήση Λογισμικού Screencast για Συνδυαστική Οπτική και Ακουστική Ανατροφοδότηση σε Γραπτές Εργασίες, Δημιουργία Αρχείου Στόχου και Επεξεργασία Μνημών Μετάφρασης.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών καθηγητών με την Φιλανδική ιστορία, κουλτούρα, και εκπαίδευση.

 

Back to top button