ΚαστοριάΠρόσωπα

Η Αμαλία Ευαγγέλου ήταν η εκπρόσωπος του Μουσικού Λυκείου Καστοριάς στη Βουλή των Εφήβων (φωτογραφίες)

Η Αμαλία Ευαγγέλου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου,  εκπροσώπησε το Μουσικό Λύκειο  Καστοριάς στην  ΚΗ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, 1- 4 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Το Μουσικό Λύκειο Καστοριάς  υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2023-2024   το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει  το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας. Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή.ΚΗ΄ Σύνοδος (2023-2024)»

Το θέμα του προγράμματος είχε ως εξής: «Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο: Συμμετέχουμε – Συνδιαλεγόμαστε – Συμπράττουμε»  και έλαβαν μέρος  Ομάδες Εργασίας  που αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Ελλάδας και ελληνικών σχολείων του Εξωτερικού, καθώς και ΕΠΑΣ της Δ.Υ.Π.Α.

https://foundation.parliament.gr/el/vouli-ton-efivon/ki-synodos-2023-2024

Την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου μας πλαισίωσαν  οι μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η  Αμαλία Ευαγγέλου ως εκπρόσωπος  του Μουσικού Λυκείου Καστοριάς, συμμετείχε σε μία από τις  6 Ομάδες Εργασίας  των Έφηβων Βουλευτών.  Υπεύθυνος της ομάδας της ήταν  ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.  Συζητήθηκαν θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και  θέματα αποχής, κυρίως των νέων, από τις εθνικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Οι εργασίες της  Συνόδου ξεκίνησαν με:

– Βιωματικά εργαστήρια στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας

– Συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων και με ειδικούς επιστήμονες

– Σύντομες δράσεις για την εξοικείωση των εφήβων με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου & προετοιμασία τελικών κειμένων ανά ομάδα – Βουλή των Ελλήνων (όλες οι ομάδες)

– Θεατρική παράσταση

–  Συναυλία στην αυλή της Βουλής από  συγκρότημα φοιτητών Μουσικής του ΕΚΠΑ, τους «MusicOdyssey»

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και πλήθους πολιτικών προσώπων και πολιτών.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αμαλία Χριστίνα Ευαγγέλου είναι 16 ετών και φοιτά από την Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Τώρα είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά διαθέτοντας το πιστοποιητικό MichiganProficiencyκαι το πιστοποιητικό Β1 του GoetheInstitut αντίστοιχα. Πρόσφατα έδωσε εξετάσεις με σκοπό να παραλάβει και το πιστοποιητικό του Β2 από το GoetheInstitut. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά σε σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα Erasmusκαι Εθελοντικές δράσεις.    Στα πολλά ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται τα βιβλία, η κιθάρα, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, ο χορός, η γυμναστική και το πιάνο.Θεωρεί τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων» ως μία πολύ δυνατή και επωφελή εμπειρία και νιώθει χαρούμενη και τυχερή που της δόθηκε αυτή η δυνατότητα μέσω του σχολείου της.

Συντονισμός προγράμματος:

Μπακάλη Χριστίνα, Πληροφορικός

Τσιάτσικα Παναγιώτα, Φιλόλογος

Back to top button