Καστοριά

Δώρισε στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς το πιάνο που της χάρισε μικρή ο πατέρας της!

«Βενιζέλος Χαμαλίδης» δωρητής για το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Ένα ακόμη πιάνο, δωρεά της κ. Αναστασίας Χαμαλίδου στολίζει από σήμερα την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας!!!

Παραθέτουμε αυτούσιο το σημείωμα της κ. Αναστασίας Χαμαλίδου, που απέστειλε στο σχολείο μας, συνοδεύοντας ένα πιάνο KAWAI, δωρεά προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας, στη μνήμη του πατέρα της «Βενιζέλου Χαμαλίδη»:
«ΑΞΙΟΤΙΜΗ, Κα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Τον Μάιο του 1978 ο πατέρας μου Βενιζέλος Χαμαλίδης, μου δώρισε ένα βυσσινί γυαλιστερό όρθιο πιάνο KAWAI,επιθυμώντας να ασχοληθώ με την μουσική. Η επιθυμία του και το όνειρό του δεν βρήκαν την ανταπόκριση που ήθελε.
Πολλά χρόνια πέρασαν και το πιάνο παρέμεινε ήσυχο και βουβό όρθιο στον τοίχο του σαλονιού.
Φτάνοντας στο σήμερα και μετά από συζητήσεις και αναζητήσεις με ένα κοινό φιλικό μας πρόσωπο, την Κατερίνα, αποφάσισα πού θα βρει το πιάνο τον σκοπό του. Πού θα ακουστούν οι νότες του. Πού θα κτυπηθούν τα πλήκτρα του από παιδικά εφηβικά δάκτυλα. Πού το σπασμένο Σολ θα επισκευασθεί.
Με ιδιαίτερή χαρά και συγκίνηση δωρίζω το πιάνο αυτό στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, επιθυμώντας με την σειρά μου, να βρει την θέση που αξίζει, βοηθώντας τα παιδιά να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, την κατάκτηση της μουσικής παιδείας».

Και εμείς, περισσότερο συγκινημένοι από την ευαισθησία της κ. Χαμαλίδου, τον εθελοντισμό και την διάθεση για προσφορά, αναδεικνύουμε αυτή την πράξη αλληλεγγύης, η οποία μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία και την ευχαριστούμε θερμά γιατί συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην Ποιοτική αναβάθμιση του Σχολείου μας! Της ευχόμαστε πάντα υγεία και καλή συνέχεια στο όμορφο έργο της Αλληλεγγύης, ειδικά στον χώρο της Εκπαίδευσης!
Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Πηγατσιώτη, Πρόεδρο της Κοινότητας Τοιχιού, η οποία υπήρξε ο «δεσμός» ανάμεσα στην «πραγματική ανάγκη» και την «διάθεση προσφοράς» και όταν έφερε το πιάνο στο σχολείο μας ευχήθηκε «να εμπνεύσει πολλά παιδιά που θα αναδειχθούν ως μεγάλοι μουσικοί»

Back to top button