Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στάση εργασία & συμπαράσταση σωματείων για την αυριανή ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας  Άργους Ορεστικού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας  Άργους Ορεστικού για τη στελέχωση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς το οποίο εγκυμονεί κινδύνους.

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας  Νομού Καστοριάς ανέδειξε το μείζον αυτό πρόβλημα υπογραμμίζοντας την αντίθεση του στην  απαράδεκτη επιβολή απαξίωσης των υπηρεσιών υγείας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα τη διεκδίκηση για ασφαλείς,  δημόσιες  κι αποτελεσματικές παροχές υπηρεσιών υγείας, προϋπόθεση των οποίων είναι η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, αποφάσισε να συμμετέχει στην παραπάνω διαμαρτυρία.

Για τη διευκόλυνση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμμετάσχουν στην παράσταση  – διαμαρτυρία απρόσκοπτα,  το Νομαρχιακό Τμήμα Καστοριάς της ΑΔΕΔΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας για το νομό Καστοριάς την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από τις 13:00  έως 15:00.

Η Γραμματέας                                                                              Ο Πρόεδρος

Κλεοπάτρα Μαμιάκα                                                                Στάθης  Μασκαλίδης

—————————————————————————————————

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

        Το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σύλλογοι στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 13:00 διεκδικώντας   την άμεση στελέχωση του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. με πιστοποιημένους διασώστες και γιατρούς στην επείγουσα προνοσοκομειακή Ιατρική, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, όπως και για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο.

—————————————————————————————————

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καστοριάς 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο σύλλογος «Εκπαίδευση Υγεία-Αλληλεγγύη», την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 13:00, στο Κέντρο  Υγείας Άργους Ορεστικού. 

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τραγική, ως αποτέλεσμα όλων  των κυβερνητικών πολιτικών, που αναγκάζουν τους συνταξιούχους και όλο το  λαό, να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη νοσηλεία, που  αντιμετωπίζουμε λίστες αναμονής χρόνων, που χρυσοπληρώνουμε τα φάρμακα και την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει. 

Η νέα διάταξη που επιτρέπει σε ανειδίκευτο προσωπικό να στελεχώνει το ΕΚΑΒ  είναι άκρως αντιδραστική, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. 

Απαιτούμε:  

● Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ, τα Κ.Υ και τα Νοσοκομεία με επαρκές και μόνιμο,  εξειδικευμένο προσωπικό. 

● Επαρκής χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να  απολαμβάνουν όλοι τις υπηρεσίες δωρεαν. 

—————————————————————————————————

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας για την στελέχωση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού, την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024 και ώρα 13:00 στο Κ.Υ. Άργους Ορεστικού.

Απαιτούμε αναβάθμιση και ουσιαστικά στήριξη όλων των μονάδων υγείας όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς

 

Back to top button