ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η μεγάλη προϊστορία του El Clásico – Για 71η φορά αναμετρώνται Παναργειακός και Αστραπή Μεσοποταμίας

Το παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων της Καστοριάς είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής για την Α’ φάση Κυπέλλου, ματς το οποίο όπως κάθε χρόνο κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ιστορικά πρόκειται για το 71ο El Clásico Παναργειακού  – Αστραπής Μεσοποταμίας, αγώνας όπου πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το γόητρο.

Για τον θεσμό του κυπέλλου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 4η φορά σε Α’ ή Β’ φάση του θεσμού, όπου η ομάδα της Αστραπής είναι αήττητη καθώς μετράει 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Συνολικά σε θεσμό του κυπέλλου έχουν συναντηθεί 12 φορές, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν πολύ καλή παράδοση, αφού μετράνε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες). Συγκεκριμένα,  3 φορές σε Α’ ή Β’ φάση (2-1 για την Αστραπή), 2 φορές σε ημιτελικό (2-0 για την Αστραπή) και 7 φορές σε Τελικό (4-3 για την Αστραπή).

Ωστόσο, στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις στο περσινό πρωτάθλημα ο Παναργειακός έχει ισάριθμες νίκες με 0-2 και 2-1.

Στον φετινό θεσμό του κυπέλλου οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον α’ όμιλο με αντιπάλους την Δόξα Αμπελοκήπων και τις Ελπίδες Μεσοποταμίας. Ωστόσο, το ματς παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η ομάδα της Αστραπής μετά την αναπάντεχη ήττα (0-1) που γνώρισε την 1η αγωνιστική από την Δόξα Αμπελοκήπων, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης και η νίκη θεωρείται μονόδρομος. Από την άλλη ο Παναργειακός μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση επικρατώντας εκτός έδρας των Ελπίδων Μεσοποταμίας με σκορ 0-3.

Πρόκειται λοιπόν για το 71o El Clásico στην ιστορία των δύο ομάδων, σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων (Πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣ, Δ’ Εθνική, Τελικοί Κυπέλλου, Ημιτελικοί Κυπέλλου, Α’ και Β’ φάση Κυπέλλου), όπου υπάρχει απόλυτη ισορροπία με 29 νίκες η κάθε ομάδα, ενώ 12 ματς έληξαν ισόπαλα).

Το 71ο El Clásico του νομού Καστοριάς θα διεξαχθεί – λόγω εργασιών στο γήπεδο του Άργους – το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 16:00 στο ΔΑΚ Καστοριάς.

 

Back to top button