Κόσμος

Πέθανε η Μάγκι Σμιθ

 Η Μάγκι Σμιθ, η πολυβραβευμένη ηθοποιός του λατρέψαμε στις ταινίες «Χάρι Πότερ» και στη σειρά Downton Abbey έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Την είδηση ​​επιβεβαίωσαν οι γιοι της Κρις Λάρκιν και Τόμπι Στίβενς σε δήλωσή τους όπου ανέφεραν: «Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Ήταν ένα άτομο που διαφύλαττε την προσωπική του ζωή και στις τελευταίες της στιγμές βρισκόταν με φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα. Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και της γιαγιάς τους.

Θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την απεριόριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της.

Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και ζητάμε να σεβαστείτε την προσωπική αυτή τη στιγμή».

Ποια ήταν η Μάγκι Σμιθ;

Η μακρά καριέρα της Μαγκι Σμιθ μετρά περίπου 60 χρόνια και θεωρούνταν μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν πολυβραβευμένη τόσο για τις ερμηνείες της στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο.

Το 1970 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για τη «Η δεύτερη νιότη της Τζιν Μπρόντι» και το 1979 Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για το California Suite. Ήταν κάτοχος ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβείων Emmy, δυο Χρυσών Σφαίρων, δυο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε.

 okmag.gr

Back to top button