ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλα”: Βιβλίο-συζήτηση-μουσική στο Αρχοντικό Μπασάρα

Μπορεί το ποδόσφαιρο να γίνει δύναμη απελευθέρωσης ή τελικά πρόκειται για το «όπιο του λαού», που, συνήθως, αποκοιμίζει και επιπλέον, όχι σπάνια, αποκτηνώνει;
Το βιβλίο αυτό ξετυλίγει το νήμα μιας εναλλακτικής ποδοσφαιρικής, και όχι μόνο, φιλοσοφίας. Δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε το ποδόσφαιρο (και τον κόσμο) που θέλουμε, μέσα στο ποδόσφαιρο (και τον κόσμο) που θέλουμε να ξεπεράσουμε.
Γιατί ήρθε η ώρα για αντεπίθεση.
Για τη μεγάλη ανατροπή.

Βιβλίο-συζήτηση-μουσική
“Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλα”
Αρχοντικό Μπασάρα, Βυζαντίου 28 52100 Καστοριά
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Μία ιδιαίτερα τολμηρή σύλληψη για την απελευθερωτική, ανατρεπτική δύναμη της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας σαν μοχλός – κίνητρο και μέσο αλλαγής του κόσμου.
Μίλτος Τόσκας, olafaq.gr
Όπως αποδεικνύει ο συγγραφέας σε αυτό το σύντομο και απολαυστικό πρωτότυπο δοκίμιο, το ποδόσφαιρο έχει να μας διδάξει πολλά.
Κώστας Στοφόρος, Real News – Beaute
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί διότι μεταφέρει εύληπτα παραδείγματα που είτε αφορούν συγκεκριμένους αγώνες που έμειναν στην ιστορία είτε παίκτες που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ποδοσφαιρικό Βίβλο.
Διονύσης Μαρίνος, Bookpress
Ο Αλμπέρ Καμύ δήλωνε: «Όσα γνωρίζω για την ηθική τα έμαθα σε ποδοσφαιρικά γήπεδα και θεατρικές σκηνές». Εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι όπου κυνηγάς μια μπάλα. Το βιβλίο αυτό πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και ονειρεύεται ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, που μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον κόσμο. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μπομπ Μάρλεϊ, «το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία».
El Sombrero

Back to top button