ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Fireflies Series»: Η νέα έκθεση της Καστοριανής εικαστικού Αγνής Ζώτη στο Αμερικανικό Κολλέγιο (φωτογραφίες)

Η Καστοριανή απόδημος εικαστικός Αγνή Ζώτη επέστρεψε στην Ελλάδα και παρουσίαση τη «Fireflies Series»  στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η εκδήλωση του EMBCA «Ελληνικές/Ιαπωνικές σχέσεις: Lafcadio Hearn to the Tokei Maru»  στο Demos Center (ευχαριστώ Mary Cardaras) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αθήνα ήταν πέρα ​​από εκπληκτική και από πολλές απόψεις ιστορική, με όλους τους παρευρισκόμενους μια πραγματικά υπέροχη στιγμή.
Οι διακεκριμένοι παρουσιαστές μας περιελάμβαναν την καλλιτέχνιδα πολυμέσων Αγνή Ζώτη που παρουσίασε τη «Fireflies Series» των έργων ζωγραφικής της (που μπορεί να επηρεάσει την ψυχαναλυτική Θεωρία Πολλαπλών Κώδικα/MCT και την οποία θα συζητήσω ξεχωριστά στο εγγύς μέλλον) που δημιουργήθηκαν για την εκδήλωση, ενώ ο παραγωγός/ σκηνοθέτης/ εμψυχωτής/ μοντέρ Ζάχος Σαμολαδάς παρουσίασε στο βιβλίο του TOKEI MARU που έγραψε μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Ανδριάδου.
Μετά τις παρουσιάσεις παρέδωσα το ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EMBCA στον Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελληνική Δημοκρατία, εξοχότατε Koichi Ito για να τιμήσω την ανθρωπιά και τη γενναιότητα που επέδειξαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Tokei Maru κατά την πυρπόληση της Σμύρνης. Στην εκδήλωση υπήρξε εκπροσώπηση από την Ιαπωνική Πρεσβεία, την Ιρλανδική Πρεσβεία, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τρεις πρώην Πρέσβεις της Ελλάδας στην Ιαπωνία, καθώς και άλλοι διεθνείς Πρέσβεις και αξιωματούχοι.
Το Cocktail Hour περιελάμβανε μουσική σαξόφωνου από τη Βάγια Καλαντζή και μετά την παρουσίαση μουσική ώρα κοκτέιλ από τη γνωστή συνθέτρια/σολίστ ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια και τον κρουστά Στέλιο Γενεράλη.
Ηλίας Κάτσος

 

 

Back to top button