ΚαστοριάΝεστόριο

Ο Νίκος Ταχιάος για την επίσκεψη στην Καστοριά – Μια τελευταία εξέλιξη που φέρνει ακόμα πιο κοντά τη λύση για το φράγμα

Αυτοψία στο φράγμα Νεστορίου και συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας με την βουλευτή Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, τους δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς, Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου, που είχαν την πρωτοβουλία και εκπροσώπους φορέων.
Όπως εξήγησα στους συνομιλητές μου, τους οποίους άκουσα με πολλή προσοχή, καθώς η υπερδεκαετής εκκρεμότητα μίας τελματωμένης σύμβασης προκαλεί εύλογες διαμαρτυρίες, τα έργα δεν εκτελούνται από τον πολιτικό βολονταρισμό, αλλά από την αποτελεσματική κινητοποίηση των Υπηρεσιών.
Στην περίπτωση του φράγματος Νεστορίου, παραμένει η πολιτική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ολοκλήρωση του έργου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του 2010, που έχει οδηγήσει στη σύμβαση του 2011, που πλέον έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της λύσης της. Προχωράμε όπως το έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός.
Στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών , με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, εργαζόμαστε για την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, το συντομότερο δυνατόν.
Με τους φορείς της Καστοριάς, πιστεύω ότι αποκαταστήσαμε μία αμφίδρομη επικοινωνία που θα επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση της προόδου του έργου. Κλειδί αυτής της σχέσης είναι η αμεσότητα και η ειλικρίνεια. Για αυτό και στη συνάντηση αυτή απέφυγα να επεκταθώ σε δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα.
Το επόμενο ραντεβού στο Νεστόριο θα αφορά στο βήμα εκείνο που θα διασφαλίζει την άμεση συνέχιση του έργου, και αυτό θα είναι πολύ σύντομα.
Επί του πιεστηρίου: Ήδη, ο Γ.Γ. Υποδομών, με απόφασή του, συνέστησε την επιτροπή που θα ολοκληρώσει την παραλαβή του έργου από τον αποχωρούντα ανάδοχο και την οικονομική εκκαθάριση της σύμβασης. Όλα τα τεχνικά προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί. Ακόμα πιο κοντά στην λύση.
Νίκος Ταχιάος

Back to top button